PL - "Lisice" skupo prodale kožu, pobedio KPR!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 10.02.2015.
22:39
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Arsenala savladali su Lester na startu 25. kola Premijer lige prebolevši tako poraz u gradskom derbiju a vest je i trijumf Kvins Park Rendžersa na gostujućem terenu, prvi od početka sezone.

Beta/AP Photo/Matt Dunham
Beta/AP Photo/Matt Dunham

Povezane vesti

Porazom u derbiju severnog Londona prekinut je pobedonosni niz fudbalera Arsenala usled čega je večerašnji duel sa Lesterom imao veliki značaj za izabranike Arsena Vengera.

Fudbaleri Arsenala savladali su "Lisice" rezultatom 2:1 (2:0) a konačan rezultat utakmice u potpunosti odražava stanje stvari na terenu.

Golove pogledajte OVDE!

Gosti su već u uvodnim minutima utakmice pokazali da nisu došli u London kako bi se branili pošto je Alžirac Mahrez do 13. minuta dva puta zapretio Kolumbijcu Ospini koji je ponovo čuvao gol Arsenala.

"Tobdžije" su do prve prilike za vođstvo stigle u 15. minutu posle sjajnog ubacivanja Tia Volkota čiji je udarac zaustavio odlično postavljeni Mark Švarcer.

Posle kraćeg perioda bez većih uzbuđenja Arsenal je dodao gas u drugoj polovini prvog poluvremena a to je rezultiralo pogotkom Lorana Košćelnog nakon kornera koji je izveo Mesut Ozil.

Francuski internacionalac iskoristio je indolentnost odbrane Lestera pa je zahvatio loptu u petercu i poslao je iza leđa iskusnog Australijanca koji nije mogao da uradi ništa u tom 27. minutu.

Domaćin je duplirao prednost četiri minuta pre odlaska na odmor nakon udarca Mesuta Ozila i intervencije Marka Švarcera posle čega je Volkot sjajno iskoristio odbitak i loptu poslao u mrežu za vođstvo Arsenala od 2:0.

Na startu drugog dela igre Lester je krenuo znatno agresivnije i takav pristup igri isplatio se "Lisicama" već u 61. minutu kada Andrej Kramarić posle odbitka uspeva da savlada Ospinu i vrati neizvesnost u večerašnji meč.

Hrvatski internacionalac tako je stigao do svog prvenca u Premijer ligi pošto je zimus stigao u Lester iz Rijeke.

Ispostavilo se da Lester nije bio kadar da postigne izjednačujući pogodak iako su Mahrez i Kramarić imali dobre prilike u 71. i 79. minutu susreta.

Britain Soccer Premier League
Foto: Beta/AP Photo/Matt Dunham

Pobedom nad Lesterom "Tobdžije" su se vratile na četvrtu poziciju na tabeli ali će Totenhem i Junajted imati priliku da iz preskoče budu li slavili protiv Liverpula, odnosno Barnlija.

Pored duela na "Emiratima" večeras su još dve utakmice 25. kola počele u 20 časova i 45 minuta a svakako da je trijumf Kvins Park Rendžersa na gostujućem terenu vest dana.

"Policajci" su posle 11 uzastopnih poraza na gostujućim terenima i četiri vezana poraza na poslednje četiri utakmice uspeli da slave na "Stadionu Svetlosti".

Gosti iz Londona kaparisali su pobedu već posle prvog dela igre golovima Leroja Fera i Bobija Zamore.

Ekipi sa "Loftus Rouda" na ruku je išao i rezultat duela Hal Siti - Aston Vila pošto su "Tigrovi" slavili sa 2:0 (1:0) i tako zakomplikovali situaciju u "crvenoj zoni".

Pobede Kvins Park Rendžersa i Hal Sitija učinile su da se borba za opstanak u ligi ponovo postane izuzetno interesanta pošto sada četrnaestoplasirani Sanderlend ima 24 boda, samo dva više od Aston Vile koja se nalazi na 18. poziciji u ligi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke