PL - Lester i Vila ostaju u eliti!

Autor: Boban Filipović
subota 16.05.2015.
18:05
Izvor: Sportske.net

'Lisice' remijem u Sanderlendu prebrunule prigu, 'Vilijanima' je dužnik Totenhem koji je tukao Hal i ostavio ga u zoni ispadanja. Odluka o trećem putniku u Čempionšip pada u poslednjem kolu, najveći favorit je Hal, mada su kandidati i lokalni rivali sa se

Beta/AP Photo/Scott Heppell
Beta/AP Photo/Scott Heppell

Povezane vesti

U najtežoj poziciji kada je borba za opstanak u pitanju je Hal Siti.

'Tigrovi' Stiva Brusa su danas poraženi na 'Vajt Hart Lejnu' od Totenhema sa 2:0 i u poslednjem kolu će morati na svom terenu da savladaju Mančester Junajted ukoliko žele da opstanu, ali osim te pobede biće neophodno da Njukasl ili Sanderlend izgube svoje utakmice poslednjeg kola.

Inače, 'Pevcima' su trijumf doneli Nasr Čadli i "crvenokosi" Dani Rouz , sa ova tri boda Poketinova četa se vratila na šestu poziciju na tebeli koje vodi u Ligu Evrope.

U deuelu dve najgore ekipe u 2015. godini, Njukasl je poveo golom Rivijera na 'Loftus Roudu', bio je to jedini gol koji je pao u prvom poluvremenu na popodnevnim utakmicama 37. kola, zanimljivo bivši fudbaler Monaka je 20. Francuz koji se upisao u strelce u dresu 'Svraka' u istoriji Premiejr lige čime je izjednačen rekord Arsenalovih Francuza.

Međutim, kola su krenula nizbrdo za goste sa severa u zapadnom Londonu u nastavku, Mat Filips i Leroj Fer su preokrenuli rezultat i doneli pobedu Kvins Park Rendžersima pred domaćom publikom, pobedu koja ima samo prestižni karakter budući da je ovaj klub već ispao iz Premijer lige.

Njukasl u poslednjem kolu igra protiv Vest Hema kod kuće, pobeda ga sigurno ostavlja u društvu najboljih, svaki drugi scenario upućivaće na prisluškivanje situacije preko reke Tajn u Sandrelendu, kao i u Halu.

Britain Soccer Premier League

Lester je ostvario misiju, igraće u eliti i naredne sezone, pošto je danas remizirao bez golova u Sanderlendu.

'Lisice' imaju četiri boda više od Hala koji je u zoni ispadanja, 'Crne mačke' su na plus tri od 'Tigrova', tako da će im biti dosta bod iz preostala dva meča protiv Arsenala na 'Emirejtsu' i šampiona Čelsija na 'Stamford Bridžu' da se sačuvaju.

U protivnom, Dik Advokat će morati da se nada pomoći sunarodnika Van Gala, eventualna pobeda Hala nad 'Đavolima', kao i Njukasla nad Vest Hemom u poslednjem kolu značile bi eliminaciju za Sanderlend.

Sunderland's head coach Dick Advocaat awaits the start of their English Premier League soccer match between Sunderland and Leicester City at the Stadium of Light

'Tarf Mur' je potvrdio epitet najneefkasnijeg stadiona ove godine, Barnli je na oproštaju od  Premijer ligi pred svojim navijačima odigrao bez golova sa Stoukom.

Konačno, na utakmici koja nije imala nikakav rezultatski značaj, Everton je preokretom odneo bodove sa 'Bojen Graunda'.

Vest Hem je poveo golom Stjuarta Dauninga na isteku sata igre, Leon Osman je ubrzo poravnao, a ceo plen 'Karamelanama' doneo Romelu Lukaku u sudijskoj nadoknadi.

Britain Soccer Europa League

Dodajmo da je od pobede 'Pevaca' nad Halom profitirala Aston Vila, slavni klub iz Birmingema uprokos današnjem debaklu u Sautemptonu uspeva da izbori opstanak jer je zadržao plus 4 u odnosu na 'Tigrove.

Danšnji program u Premijer ligi završava se na 'Enfild Roudu' (18:30), Liverpul čeka Kristal Palas, biće to spektakl je jer odlazeći kapiten Stiven Džerard igra svoju poslednju utakmicu pred svojim navijačima.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Barca4ever
Saturday, 16.05.2015
20:06

Krivo mi za ovaj Barnli jer je jedini uspeo da otkine bodove vodecima.

avatar
Saturday, 16.05.2015
18:31

Lester je podigao formu za 2 lestvice. Zasluzeno su izborili opstanak.

avatar
Uncounquered
Saturday, 16.05.2015
18:25

Steta sto ce ovaj Njukasl da opstane...kakav mi tiket oborili slepci, zelim im sve najgore.

avatar
lamps8
Saturday, 16.05.2015
18:10

zasluzeno lester se neverovatno izvukao u posledjnih 6 meceva vila bi ispala da im je trener ostao pol lambert,u poslednjem mecu mislim da ce njukasl obezbediti opstanak.