PL - Kiša golova, favoriti na mukama!

Autor: Janko Glavonjić
četvrtak 01.01.2015.
17:59
Izvor: Sportske.net

Posle Mančester Junajteda, bodove su izgubili i Liverpul i Arsenal, a Siti je jedva iščupao pobedu protiv Sanderlenda!

Beta/AP Photo/Tim Ireland
Beta/AP Photo/Tim Ireland

Povezane vesti

Mančester Siti je ponovo sebi dopustio opuštanje kao protiv Barnlija, i ponovo su mogli to opuštanje skupo da plate.  Kao i na prošlom meču, činilo se da će Siti rutinski slomiti otpor gostiju, koji su se dobro branili u prvom poluvremenu, praktično jedinu priliku imao je David Silva u 21. minutu, ali je njegov udarac bio za malo neprecizan.

Ture je doveo Siti u vođstvo u 57. minutu, svojim trejdmark udarcem sa ivice šesnaesterca, bivši golman Sitija Pantilimon je bio nemoćan.

Silva je imao priliku u 63. minutu, ali je šutirao pravo u golmana Sanderlenda, ali je zato Jovetić četiri minuta kasnije rutinski završio akciju Sitija i sproveo loptu u praznu mrežu posle dodavanja Klišija.

Ipak, samo dva minuta kasnije je Rodvel smanjio posle kornera, a onda je Zabaleta skrivio i penal koji je Džonson pretvorio u gol.

A onda je na scenu stupio Frenk Lampard, koji je samo tri minuta po ulasku u igru, u 73. minutu, postigao gol za Siti i tako još jednom potvrdio koliko znači ovom timu.

Do kraja meča je Siti rešio da ne dopusti novo iznenađenje, napadao je svim snagama, ređale su se šanse, ali je Pantilimon dobro branio pa je ostalo 3:2.

Liverpul je priredio veliko neprijatno iznenađenje svojim navijačima. Nisu uspeli da pobede Lester, iako su vodili sa 2:0, oba gola je postigao Džerard iz penala, od kojih je prvi bio vrlo sumnjiv.

Njudžent i Šlap su za dva minuta, od 58. do 60, istopili prednost Redsa, koji su do kraja pokušavali da postignu gol, ali bez uspeha. Najbolju priliku propustio je Lazar Marković, koji je glavom šutirao pored gola u 80. minutu.

Arsenal je pružio još jednu neubedljivu partiju u gostima. Sautempton, koji očigledno ponovo diže formu, je slavio lako i ubedljivo sa 2:0. Mane je postigao prvi gol posle velike greške odbrane Arsenala, a Tadić je dobro ispratio akciju svog tima u 56. minutu i natrčao na odbijenu loptu. U narednih 10 minuta Sautempton je mogao da ponizi goste, Tadić Mane i Pele su propustili dobre prilike, a onda je Sančez imao priliku u 69. minutu da smanji prednost, ali bio je za malo neprecizan.

Čileanac je bio i jedina svetla tačka u timu Arsenala danas, ali to nije bilo dovoljno da se izbegne poraz, i tako Arsenal ponovo nije iskoristio kiks svojih rivala i nalazi se na petom mestu.

Everton je nastavio sa serijom loših rezultata, izgubili su sa 2:0 od Hala, Martinezu se žestoko drma klupa. Vila i Palas odigrali su 0:0, a Njukasl je na kraju meča poklekao pred Barnlijem, koji je uspeo da izjednači na 3:3.

KPR i Svonsi igrali su 1:1, a isti rezultat je bio i na meču između Vest Hema i Vest Broma, Pjulis je ostao neporažen u debiju, možemo slobodno reći prema očekivanjima.

Golove možete videti OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Stef@n
Thursday, 01.01.2015
19:06

Izgleda da će Liverpul koštati ovi remiji kod kuce sa slabijim ekipama.

avatar
Carina
Thursday, 01.01.2015
19:16

Liverpul moze da bude srecan sto nije izgubio ovu utakmicu od fenjerasa zbog poklonjenog penala.

avatar
Karabaja
Thursday, 01.01.2015
19:32

Cega ce ih kostati? 8. mesta, mozda. :D