PL - Gosti se gostili, Stekelenburg sačuvao bod "Karamelama"

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 13.08.2016.
17:56
Izvor: Sportske.net

Nakon trijumfa Hala u premijernom meču nove sezone u engleskom šampionatu, domaći timovi nisu ostvarili nijednu pobedu u mečevima koji su odigrani ovog popodneva. Lep meč na "Gudisonu", Stekelenburg sačuvao bod Evertonu.

Beta/Peter Byrne/PA via AP
Beta/Peter Byrne/PA via AP

Povezane vesti

Premijerna utakmica prvog kola engleskog fudbalskog šampionata donela je pomalo neočekivan ishod pošto je aktuelni šampion poražen na gostovanju Halu o čemu ste više mogli da čitate OVDE!

Nakon startnog trijumfa ekipe koja je igrala na domaćem terenu popodnevni termin više je odgovarao gostima koji su na pet mečeva ostvarili dve pobede i tri remija.

Najzanimljiviji susret bio je onaj na "Gudison Parku" gde je Everton ugostio ekipu Totenhema predvođen novim menadžerom Ronaldom Kumanom.

"Karamele" su remizirale rezultatom 1:1 (1:0) sa ekipom Totenhema koja je ostala bez sva tri boda usled jako lošeg izdanja u prvom poluvremenu ali i zbog odlične partije Martena Stekelenburga koji je u završnici meča imao dve sjajne intervencije.

Domaćin nije mogao da poželi bolji početak jer je već u petom minutu utakmice stigao do vođstva golom Rosa Barklija iz prekida. Prvotimac Evertona želeo je da centrira u peterac ali je lopta prevarila Uga Ljorisa i završila u mreži pošto nije dodirnula nijednog od igrača koji su je "napali".

Francuski čuvar mreže morao je da napusti igru u 35. minutu zbog povrede zadnje lože, a njegov zamenik je nedugo nakon što je ušao na teren odbranio zicer Delofeuu posle kardinalne greške svog defanzivca.

Nastavak utakmice doneo je potpuno drugačiju sliku jer je Totenhem iz minuta u minut bivao sve opasniji, a vrlo brzo je usledio i izjednačujući pogodak Erika Lamele.

Totenhem je do izjednačenja stigao posle centaršuta Vokera sa desne strane i loše intervencije štoperskog tandema Evertona koji je dozvolio Lamerli da se pojavi iz drugog plana i glavom smesti loptu iza leđa nemoćnog Stekelenburga.

Završnica utakmice u potpunosti je pripala ekipi Maurusija Poketina pa je golman Evertona Marten Stekelenburg bio najzapaženiji pojedinac na terenu jer je u 80. i 83. minutu odbranio udarce Jansenu i Lameli i tako sačuvao bod "Karamelama".

Nerešeni ishodi identičnim rezultatom viđeni su na još dve utakmice, dok su Svonsi i Vest Bromvič Albion slavili kao gosti minimalcima.

Treba napomenuti da je povratnik u premijerligaško društvo Midlsboro drugo imao prednost zahvaljujući Alvaru Negredu ali je Stouk stigao do boda preko Džerdana Šaćirija. Na golu Karankinog tima takmičarski debi je imao Viktor Valdes.

Svonsi i Vest Bromvič su kao gosti stigli do sva tri boda i to u završnicama mečeva, dok je Sautempton našeg Dušana Tadića, koji je na terenu proveo svih 90 minuta, jurio zaostatak u susretu sa Votfordom pa je preko Redmonda stigao do boda.

Rezultati 1. kola Premijer lige:

13.30
Hal Siti - Lester Siti 1:0

16.00
Barnli - Svonsi 1:0
/82' Fer/

Kristal Palas - Vest Bromvič 0:1
/74' Rondon/

Everton - Totenhem 1:1
/5' Barkli - 59' Lamela/

Midlsboro - Stouk Siti 1:1
/11' Negredo - 67' Šaćiri/

Sautempton - Votford 1:1
/58' Redmond - 9' Kapue/

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
cukambre
Saturday, 13.08.2016
20:26

Nevezano za utakmicu,ne svidja mi se uopste ona grafika koja na malom terenu pokazuje formaciju.Mnogo je glupo sto se imena igraca ne vide,samo brojevi.Kad igraju veliki timovi znacemo po brojevima,al kad igraju Hal i Barnli,garantujem da niko ne zna ni pola brojeva iz obe ekipe.Komentator uglavnom kaze pred sam pocetak meca koji je sastav i ko gde igra,al ipak je lepse kad sam vidis.

avatar
Ghost Rider
Saturday, 13.08.2016
20:49

Do sada su uvijek imali znatno bolju grafiku od svih ostalih liga koje se prikazuju kod nas. Zašto su je mijenjali? Meni ova nova djeluje nedovršeno i amaterski.

avatar
Sunday, 14.08.2016
10:57

Od ove godine nemaju spozora, pre je na grafici prsalo ono barclays i logo banke. Mogli su to samo malo izmeniti, ovako su uprskali totalno

avatar
cukambre
Saturday, 13.08.2016
23:40

Pa Englezi,moraju da kontriraju.Do sad je grafika bila svima super al su morali da je upropaste.

avatar
mihac_reds
Saturday, 13.08.2016
18:38

Ispravite greske u tekstu...

avatar
delije niksic
Saturday, 13.08.2016
18:03

Hal-Lester 2-1 a ne 1-0

avatar
Maestro-Chelsea(Sic)
Saturday, 13.08.2016
18:00
avatar
The KING(guapo)
Saturday, 13.08.2016
17:59

Pardiju i Hjuz dva najslabija trenera u PL,to pricam unazad godinama,ocito da imaju jak lobi pa opstaju,njihov trenerski kvalitet upitan za Cempionsip,

avatar
LuisSuarezFB
Saturday, 13.08.2016
17:58

Imao je srece Everton sto nije primio i drugi gol. Totenhem vise zasluzio pobedu..