PL - Favoriti sigurni, Tadić asistent!

Autor: Janko Glavonjić
subota 27.09.2014.
17:57
Izvor: Sportske.net

Favoriti su uglavnom rutinski slavili u mečevima koji su odigrani u 16h, Čelsi, Siti i Junajted su zabeležili trijumfe. Sautempton je takođe pobedio, a Tadić je bio asistent.

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Čelsi nije imao nikakvih protiv Aston Vile. Plavci su od samog starta pokazali gostima da nemaju šta da traže na Stamford Bridžu. Već u sedmom minutu domaći su poveli. Akcija je krenula od Baneta Ivanovića, koji je sjajno uposlio Vilijana po desnoj strani. Posle prvog neuspešnog pokušaja, lopta dolazi do Oskara kojem nije bilo teško da iz neposredne blizine zatrese mrežu Vile.

U 34. minutu Čelsi je mogao da duplira prednost, ali je odličan pokušaj glavom Košte odbranio Guzan. Na odmor se otišlo rezultatom 1:0, ali je u 59. minutu Košta ispravio svoj promašaj iz prvog poluvremena i došao do još jednog gola. Španca je sjajno našao njegov sunarodnik Aspilikueta i bivšem napadaču Atletika nije bilo teško da glavom sprovede loptu u mrežu.

U 79. minutu Vilijan je postigao i treći gol za Plavce i tako upotpunio ovu rutinsku pobedu Murinjovog tima.

Slično kao i Čelsi, Junajted je rano došao do prednosti. Već u petom minutu, jednostavna akcija Rafaela i Runija rezultirala je golom. Već u 22. minutu bilo je 2:0, Falkao je ostavio loptu Van Persiju, koji je "izlomio" odbrambenog fudbalera Vest Hema i poslao loptu u ugao gola desnom nogom.

Činilo se tada da će Junajted lako doći do pobede, ali su, kao i protiv Lestera, prosto stali.

U 37. minutu posle kornera je Valensija pogodio prečku, a odbitak je iskoristio Sako i smanjio rezultat na 2:1. Sa tim rezultatom se otišlo na poluvreme.

U 55. je signal Junajtedu da je vrag odneo šalu ponovo dao Sako, sjajnim udarcem koji je De Hea odličnom intervencijom odbranio.

U 59. minutu zbog strašno neopreznog starta koji možete videti OVDE Runi je dobio crveni karton. Van Gal je odmah reagovao, Flečer je pojačao vezni red, a Falkao je izašao.

Novi peh za Junajted desio se u 73. minutu, kada je Erera zbog povrede morao da napusti igru, još uvek nema informacija koliko je ova povreda ozbiljna.

Junajted je uspeo da izdrži do kraja i osvoji važna tri boda.

Mančester Siti je za malo od gotovog napravio veresiju protiv Hala. Gosti su već posle 11 minuta vodili sa 2:0, činilo se da domaćinu preti prava katastrofa. Prvo je Aguero sjajnim udarcem iz prve postigao prvi gol u sedmom minutu, a samo četiri minuta kasnije i Džeko je pokazao svoje umeće zakucavši loptu pod prečku Halovog kola.

Sve je mirisalo na pravu demonstraciju sile, ali je momentum Sitija prekinuo Mangala svojim autogolom u 21. minutu.

Džeko je odmah imao priliku da vrati dva gola prednosti, ali je bio za malo neprecizan. U 32. minutu nastavila se očajna utakmica Mangale, skrivio je penal koji je Ernandez pretvorio u gol.

U 68. minutu Džeko je doneo novu prednost Sitiju, i tako, čini se, slomio otpor Hala. U 87. minutu Frenk Lampard je postigao još jedan gol za Siti i obezbedio pobedu za svoj novi tim.

Na ostalim mečevima postignuti su sledeći rezultati: Kristal Palas je golovima Kempbela i Jedinaka slavio protiv Lestera sa 2:0, Sanderlend i Svonsi odigrali su 0:0, a u gostujućem timu "pocrveneo" je Ranhel, dok je Sautempton slavio protiv KPR-a sa 2:1, pobedonosni gol je postigao Pele na asistenciju Tadića. Gol za goste dao je Ostin, a prvi gol za Sautempton je delo Bertranda.

Golove možete videti OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke