PL - "Đavoli" se "iščupali"!

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 20.10.2014.
22:50
Izvor: Sportske.net

Mančester Junajted je uspeo da se "izvuče" na gostovanju na kome nikad nije izgubio, na kraju je protiv Vest Bromvič Albiona bilo 2:2.

Beta/AP Photo/Rui Vieira
Beta/AP Photo/Rui Vieira

Povezane vesti

Mnogi su se danas iznenadili kada su videli sastav sa kojim će Luj Van Gal igrati protiv Vest Bromviča, najviše zbog činjenice da nije od samog starta počeo Radamel Falkao, a da se u timu našao Adnan Januzaj.

Navijači Vest Bromvič Albiona nisu dugo čekali da vide gol u mreži gostiju. Vizdom je uputio fenomenalan centaršut ka Sesenjonu, koji još boljim udarcem matira De Heu koji je bio potpuno nemoćan. Igrao se osmi minut.

Bio je ovo prvi gol Sesenjona u dresu Vest Bromviča ove sezone, dok je Vizdom zabeležio prvu asistenciju.

Junajted je imao loptu u svom posedu, pokušavali su uglavnom centaršutevima koji su bili bezuspešni. Fudbaleri Junajteda od kojih se najviše očekuje nisu u prvom poluvremenu bili na svom nivou.

Čak 14 centaršuteva je upućeno u šesnaesterac domaćih, a na kraju je Junajted imao samo jednu solidnu priliku.

U drugom poluvremenu je ušao Felaini umesto Erere, a nakon što ga je Džoi Barton "isprozivao" na tviteru, Anhel Di Marija je poslao loptu Belgijancu, ovaj je prvo odlično primio, zatim i šutirao iz teške pozicije, a njegov udarac je bio neodbranjiv, 1:1!

Očekivalo se da Mančester Junajted do kraja krene još ofanzivnije, imao je aduta Luj Van Gal i na klupi u vidu kolumbijskog napadača, ali se desilo ono od čega su gosti strahovali.

Kris Brunt je odličnom asistencijom uposlio Berahina koji je pobegao Rafaelu, izašao je 1 na 1 sa De Heom, uputio šut u stilu najboljih napadača i pogodio levi ugao gola španskog golmana za novo vođstvo domaćih.

Bruntu je ovo bila treća asistencija, a sjajnom Berahinu 6. gol u Premijer ligi.

Podatak da Mančester Junajted u dosadašnjem toku sezone nije niti jednom uspeo da savlada protivničke golmane u poslednjih petnaest minuta govorio je o zabrinutoj faci holandskog stručnjaka.

Britain Soccer Premier League
foto: Beta

Ušao je i Falkao umesto Mate, ali i dalje nije išlo dobro po "Crvene Đavole".

Najbolju priliku propustio je Robin Van Persi kada je pogodio stativu nakon odbijene lopte.

Još jedan veliki problem za Mančester mogla bi da bude potencijalna povreda Anhela Di Marije koji je morao da napusti teren zbog povrede. Držao je led na preponama, videćemo kakvo je stanje kada se oglase iz Junajteda.

Ipak, fudbaleri Mančestera su uspeli da izjednače rezultat pred sam kraj meča. Igrao se 87. minut kada je jedna odbijena lopta došla do Blinda koji odličnim udarcem van šesnaesterca uspeva da savlada golmana Majhila za 2:2.

Nije do kraja meča bilo promene rezultata, ostalo je nerešeno, 2:2, iako je Junajted pokušavao da postigne gol i bio je dosta opasniji u završnici meča od domaćih.

Golove pogledajte OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke