PL - Di Marija i fenomenalni De Hea "pojeli" "Karamele"!

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 05.10.2014.
14:56
Izvor: Sportske.net

Iako Everton važi za jednog od najneugodnijih protivnika Mančester Junajteda u poslednjih pet godina, "Đavoli" su ipak uspeli da pobede velikog rivala iz Liverpula.

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Po prvi put u sezoni Mančester Junajted je uspeo da veže dve pobede u prvenstvu. Nakon pobede nad Vest Hemom, sada je "pala" ekipa Evertona na "Teatru Snova", najviše zahvaljujući odličnoj igri Anhela Di Marije.

Everton je prošle godine oba puta pobedio Junajted, na "Old Trafordu" je u decembru bilo 1:0 za "Karamele, ali je sada situacija bila drugačija.

Van Gal nije mogao da računa na kapitena Runija, pa je kapitensku traku nosio Robin Van Persi. U izostanku kapitena Engleske, Huan Mata se vratio u startnu postavu i danas je bio odličan, jedan od najboljih u ekipi.

Junajted je mnogo bolje otvorio meč, bio je dosta opasniji, naročito zbog sjajnih prodora Di Marije po desnoj strani. Pretili su on i Persi, dok se u prvom delu igre činilo da Falkao nema svoj dan.

Nakon jednog odličnog napada Dejvida Blinda, lopta je došla do Huana Mate u šesnaestercu gostiju, on je prosledio do odličnog Argentinca koji je još jednom pokazao kakvo je pojačanje za Junajted. Odličnim udarcem je savladao Hauarda, Amerikanac ništa nije mogao, a Junajted je sasvim zasluženo došao do vođstva.

Dobru igru Junajteda mogao je da pokvari Everton, odnosno Luk Šo, pošto je pred sam kraj prvog poluvremena startovao neoprezno na Hibertu, koji se sjajno ubacio. Sudija je odlučio da pokaže na belu tačku, iako je Šo dohvatio i loptu.

Britain Soccer Premier League

foto: Beta

Naravno, do sada nepogrešivi Bejns je uzeo loptu u ruke, do sada je imao 14/14 sa bele tačke u Premijer ligi. Sada je taj skor pokvario, fenomenalno mu je De Hea "skinuo" penal i ostavio svoju mrežu netaknutom.

Ipak, početkom drugog poluvremena došlo je do promene rezultata, i to u korist gostiju. Fenomenalnim centaršutem Lejtono Bejns se iskupio za promašeni penal, lopta je pogodila u trepavicu Nejsmita, a odličnom strelcu "Karamela" nije bio problem da savlada Španca na golu Junajteda.

Samo sedam minuta je trebalo Junajtedu da vrati prednost na svoju stranu. Di Marija je uputio loptu ka golu Evertona, ona je došla do Falkaa kome nije bilo teško da savlada Hauarda. Hteo ili ne, Di Marija je upisao sebi još jednu asistenciju.

Everton je mogao do izjednačenja, imali su priliku nakon gužve u šesnaestercu preko Osmana, ali ponovo je priseban bio David De Hea, ostalo je 2:1. De Hea je postao junak utakmice u 91. minutu kada je odbranio zicer Osmanu, najbolja odbrana na utakmici, definitivno!

Nije to bilo sve od njega, nakon još jednog šuta Osmana čudesnom intervencijom Španac je osvaio tri boda u Mančesteru.

Na kraju, Junajted najviše zahvaljujući Anhelu Di Mariji (za sada ima 3 gola i 3 asistencije na 5 mečeva) i golmanu De Hei slavi nova tri boda.

Golove možete pogledati OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke