PL - 'Crvena Samba' na Etihadu!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 21.11.2015.
20:21
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Liverpula deklasirali su aktuelnog vicešampiona Engleske u derbi susretu 13. kola Premijer lige čime su pokazali da pod vođstvom Jirgena Klopa mogu da se nadaju visokim dometima.

Beta/AP Photo/JonSuper
Beta/AP Photo/JonSuper

Povezane vesti

Derbi susret 13. kola engleske Premijer lige odigran je večeras na "Etihadu" gde je Mančester Siti ugostio ekipu Liverpula i doživeo pravi debakl.

Liverpul je slavio rezultatom 4:1 (3:1) i tako pokazao da pod vođstvom Jirgena Klopa navijači mogu da računaju na najviše domete!

Pola časa igre na "Etihadu" bilo je dovoljno gostima iz Liverpula da postignu tri gola, a kako je igrala odbrana Mančester Sitija nije ni čudo što su "Crveni" do 32. minuta imali prednost od 3:0.

Vodeći pogodak za Liverpul postigao je defanzivac Mančester Sitija Elijakvim Mangala koji je večeras bio najslabija karika u odbrani "Građana". Izgubljena lopta domaćih na sredini terena omogućila je Kutinju i Firminu da igrom kratkih pasova stignu pred gol Džoa Harta a drugonavedeni je oštrim centaršutem naterao Mangalu da ubaci loptu u sopstvenu mrežu.

Dvojac koji je učestvovao u kreiranju akcije kod vodećeg gola iskoristio je još jednu očajnu reakciju zadnje linije domaćih pa je Felipe Kutinjo na asistenciju Firmina samo sproveo loptu u mrežu za vođstvo od 2:0 u 23. minutu.

Na treći pogodak Liverpula čekalo se manje od deset minuta, a mora se priznati da je akcija koju su izveli Čan, Kutinjo i Firmino bila nešto najlepše što smo videli na večerašnjoj utakmici. Bivši fudbaler Hofenhajma golom je krunisao sjajnu partiju i doneo ubedljivu prednost svom timu u 32. minutu.

Do odlaska na odmor domaći su uspeli da stignu do gola koji je vratio nadu navijačima Mančester Sitija. Povratnik u redove ekipe Manuela Pelegrinija Serhio Aguero matirao je Simona Minjolea maestralnim udarcem sa ivice kaznenog prostora a ulogu asistenta poneo je Aleksandar Kolarov.

Mnogi su očekivali da će Mančester Siti u drugom delu uspeti da se vrati u meč, ali je Liverpul stvarao šanse i pretio da naneste težak poraz domaćima. Da je realizacija bila na boljem nivou Siti bi večeras primio sedam golova što ne znači da će navijači Liverpula biti nezadovoljni konačnim ishodom meča.

Tačku na ubedljivu pobedu Liverpula stavio je Martin Škrtel golom u 81. minutu meča koji je usledio nakon kornera.

Nakon večerašnjeg trijumfa Liverpul je stigao do devete pozicije na tabeli sa 20 bodova, dok Mančester Siti pada na treće mesto sa 26 bodova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak