Pjaca i Rog: "Iza nas je utakmica karijere"

Autor: Beta Beta
četvrtak 23.06.2016.
00:50
Izvor: Beta

Fudbalski reprezentativci Hrvatske Marko Pjaca i Marko Rog rekli su danas da je za njih utakmica protiv Španije na Evropskom prvenstvu bila utakmica karijere.

Beta/AP Photo/Petr David Josek
Beta/AP Photo/Petr David Josek

Povezane vesti

Fudbaleri Hrvatske pobedili su sinoć u Bordou selekciju Španije sa 2:1 u utakmici trećeg kola Grupe D Evropskog prvenstva i tako se sa prvog mesta plasirali u osminu finala.

Hrvatska je grupnu fazu takmičenja završila sa sedam bodova, dok je Španija druga sa bodom manje. Izabranici Ante Čačića će ime protivnika u osmini finala saznati kad se završe sve utakmice grupne faze, dok će se Španija u borbi za četvrtfinale boriti sa Italijom.

Saigrači iz Dinama Marko Pjaca i Marko Rog bili su medju pet novih lica koja je Ante Čačić uvrstio u sastav za meč protiv Španije.

"Iza nas je utakmica karijere", rekli su gotovo uglas dan posle pobede, prenosi Hina.

Pjaca je dodao da to nije bila samo utakmica karijere, već i takmičenje karijere.

"Prvi minuti na velikom takmičenju protiv velike Španije. Za mene je to bila posebna stvar", kazao je Pjaca.

Rog je otkrio kako ih nije poljuljalo loše otvaranje utakmice i rano vodjstvo Španije.

"Ne treba negativno razmišljati. Kada smo pohvatali konce igre pokazali smo zajedništvo i karakter. Nismo izgubili veru u sebe i to nam se vratilo", dodao je Rog.

Pjaca je dodao da nije bilo velikog slavlja nakon meča jer već za tri dana sledi novi izazov.

"Nije bilo velikog slavlja jer nova utakmica dolazi vrlo brzo. Koncentrisani smo na iduće izazove, ovde smo došli da napravimo veliki rezultat", kazao je Pjaca.

Na tvrdnju kako se Hrvatskoj "otvorio" žreb, obojica su bila vrlo oprezna u prognozama.

"Još nismo sigurni na koga idemo, ima dosta kombinacija. Žreb je povoljan, ali ovo je Evropsko prvenstvo i ovde nema laganih utakmica. Medjutim, možemo reći da donji deo žreba deluje teže", rekao je Pjaca.

Rog se nije složio sa konstatancijom francuskih novinara da je Hrvatska iznenadjenje turnira.

"Ne bih rekao da smo iznenadjenje. Igramo dobar i kvalitetan fudbal, a igrači nam igraju u vrhunskim klubovima. Imamo sjajnu atmosferu i možemo daleko da doguramo", rekao je Rog.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke