Pirova pobeda Arsenala!

Autor: Boris Jovanović
utorak 17.03.2015.
22:38
Izvor: Sportske.net

"Tobdžije" slavile sa 2:0 u Monte Karlu, ali su "Kneževi" zahvaljujući pobedi u prvom meču otišao među osam najboljih evropskih ekipa!

Beta/AP Photo/Lionel Cironneau
Beta/AP Photo/Lionel Cironneau

Povezane vesti

Arsenal je bio bolji tim u prvom poluvremenu, Monako je jedino pripretio u trećem minutu preko Mutinja, jasno se videla namera Francuza da kradu vreme i sačuvaju prednost iz Londona.

Najbolju šansu je imao Žiru kada je glavom šutirao pored gola Subašića. Udarac Sančeza je izblokiran, a onda je Žiru na neki način naplatio promašaje sa "Emirejtsa", izborio se za poziciju i iskosa pogodio mrežu "Kneževa", 0:1.

Do kraja poluvremena još jedna velika šansa za Žirua, ipak na odmor je Arsenal otišao sa minimalnim vođstvom, lako su mogli da postignu još jedan gol.

U nastavku ista slika, inicijativa Arsenala, ali su teško dolazili do gola Subašića. Probao je Ozil iz slobodnjaka, hrvatski golman je paradom uspeo da zaštiti svoju mrežu.

Nije mnogo prilika stvorio Arsenal, imao je jednu šansu Ozil kada je natrčao na odbijenu loptu i nije pogodio okvir gola. Monako nije pokazivao želju da ugrozi Ospinu.

Monaco Soccer Champions League

A onda desetak minuta pre kraja, Arsenal je duplirao vođstvo. Prvo je Volkot pogodio stativu, da bi u nastavku akcije Ramzi pogodio mrežu "Kneževa", 2:0, još gol i Arsenal je u četvrtfinalu!

Veliku šansu "Guneri" su imali u 83. minutu, Sančez je zahvatio loptu glavom, Subašić sjajno intervenisao kada su svi videli praktično videli loptu kako prelazi gol liniju.

Na kraju, Monako je porazom od 2:0 prošao u četvrtfinale zahvaljujući pobedi od 3:1 u Londonu, odnosno većem broju postignutih golova. Utisak je da slabiji ide dalje, ali Arsenal je skupo koštao poraz u prvoj utakmici, pogotovo onaj gol Karaska u poslednjim trenucima.

Golove možete videti ovde.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak