"Pirlo ne stari, samo mu raste brada"

Autor: Boris Jovanović
sreda 05.11.2014.
12:13
Izvor: Sportske.net

To je bio jedan od komentara nakon nove majstorije "Mocarta" sinoć protiv Olimpijakosa. Tri godine već daje golove isključivo iz slobodnih udaraca. Znate li ko su najbolji strelci iz "slobodnjaka" u istoriji Lige šampiona?

Beta/AP Photo/ Massimo Pinca
Beta/AP Photo/ Massimo Pinca

Povezane vesti

Juventus je patio i pobedio, a kao i u Empoliju pre četiri dana, Andrea Pirlo je načeo rivala iz slobodnog udarca. Posle uobičajenog sporog starta sezone, ušao je u formu, deluje podmlađeno, iako je brada sve duža.

Andrea Pirlo je juče postao drugi Italijan u istoriji koji je odigrao 100 mečeva u Ligi šampiona, ispred njega je jedino Paolo Maldini sa verovatno nedostižnu 141 utakmicu.

"Pirlinjo" kako sebe zove je uspeo da obeleži jubilej strašnim golom, a zanimljivo da je ovo njegov 9. gol iz slobodnjaka u Ligi šampiona.

Na večnoj listi strelaca iz slobodnih udaraca u Ligi šampiona, odmah je iza svog idola Žuninja koji je postigao 10 golova u ovom takmičenju iz prekida. Pirlo deli drugo mesto sa Kristijanom Ronaldom, i jedan i drugi su dali po 9 golova.

Dakle, Pirlo je na jedan gol od Brazilca, baš kao što je i na jedan u Seriji A od Siniše Mihajlovića kada su u pitanju slobodnjaci.

On već tri godine nije dao gol iz igre, od duela sa Fiorentinom, od tada je postigao 16 golova iz slobodnih udaraca i jedan iz penala.

Evo kako je izgledalo sinoćnje remek delo sa tribina "Arene"!

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke