Pipo, smenjen si!

Autor: Boris Jovanović
nedelja 25.01.2015.
11:27
Izvor: Sportske.net

Pitanje je tajminga, ali vrlo je izvesno da Filipo Inzagi neće dočekati kraj sezone na klupi Milana. Da li je njegov kraj u utorak? Zamena je spremna.

Beta/AP Photo/Luca Bruno
Beta/AP Photo/Luca Bruno

Povezane vesti

Filipo Inzagi je na kraju puta. U Milanu nisu spremni da više čekaju, sinoćnji poraz u Rimu je ubedio Berluskonija da je legendarni napadač još jedna potrošena priča.

Naime, igra Milana je ispod svih kriterijuma, treće mesto nemoguća misija i "Rosoneri" neće dozvoliti da Filipo Inzagi troši vreme kluba. On će poslužiti kao kišobran, iako je svima jasno da njegova krivica nije najveća kada su u pitanju stradanja "Rosonera".

Bilo kako bilo, osvojio je jedan jedini bod u 2015. godini, čeka ga kup u utorak, ako izgubi od Lacija, odnosno ne plasira se u polufinale biće smenjen. Ali, i ako prođe, samo kupuje vreme, jer slede gostovanja u Parmi i Torinu protiv Juventusa, praktično čekaće se poraz da mu bude uručen otkaz.

Milan je našao i novog trenera. To neće biti Arigo Saki, već Lućano Spaleti.

Nekadašnji trener Rome i Udinezea je bio kandidat i 2010. ali se Milan tada odlučio za mlađeg Maksa Alegrija. Spaleti je otišao u Zenit, i dalje ima faraonski ugovor iako je smenjen pre godinu dana. On sedi u Sankt Petersburgu i čeka da mu istekne obaveza ovog leta.

Spreman je da nekoliko meseci ranije, dakle ovog proleća raskine obavezu sa Rusima i prihvati ponudu Milana. Ako zameni Inzagija imaće zadatak da popravi stvari, ali bez pritiska, do kraja sezone. Tačnije, Milan će ciljati Evropu, odnosno LE, ali čini se da to nije prioritet i da su u klubu svesni da je i ova sezona izgubljena.

Sam Saki je odbio da čuva mesto do kraja sezone, odnosno da preuzme klupu od Inzagija jer kaže da nema energije za svakodnevni rad.

Mnogi veruju da je ovo izgovor, legendarni trener jednostavno shvata da je sa ovim timom nemoguća misija više od sredine tabele, jednostavno Milan je u najvećoj krizi od dolaska Berluskonija 1986. i nema novca da oformi ozbiljan tim i vrati se u vrh italijanskog fudbala.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke