"Pipe" zapalio Italiju!

Autor: Boris Jovanović
utorak 17.03.2015.
11:12
Izvor: Sportske.net

Od Nejmara je bolji iako njegov drugar to neće priznati. Felipe Anderson je u Lacio stigao iz "zone sumraka", sada Lotito u džepu ima tiket koji vredi čitavo bogatstvo!

Beta/AP Photo/Marco Vasini
Beta/AP Photo/Marco Vasini

Povezane vesti

Odmah na početku, Felipe Anderson je bolji od Nejmara.

Makar u PES-u, dva Brazilca su jedva čekala da se završi trening u Santosu kako bi pobegli kući i uzeli džojstike u ruke.

Nejmar je pre Felipea zapalio Brazil, nekako u isto vreme otišli su u Evropu, "Pipe" kako prijatelji zovu Felipea se kao dobro čuvana tajna Santosa preselio u Lacio.

Trebalo je da bude Gansov naslednik, umesto toga sleteo je u Rim posle pregovora za koje Igli Tare, direktor Lacija kaže da su mu najteži u karijeri.

"Bilo je kao zona sumraka", tvrdi Albanac. Pogađate, investicioni fond koji je držao 50% ugovora mladog reprezentativca Brazila je zatezao, na kraju je transfer iznosio 8 miliona evra, a za sedam dana su menadžeri promenili zahteve isto toliko puta.

Na kraju, Felipe je stigao u grad u koji vode svi putevi, prva sezona je bila godina adaptacije, sakupio je dvadesetak nastupa, ali su mnogi sumnjičavo vrteli glavom.

A onda eksplozija, Brazilac koji brzinom i driblingom neodoljivo podseća na Kristijana Ronalda je eksplodirao. Rasturio je Romu u derbiju prestonice, iako Lacio nije uspeo da slavi i pored ubedljivog vođstva.



Igra maestralno, sinoć je ukrotio "Bikove", prvi gol je malo remek delo, plesao je na "Olimpiku" u Torinu i doveo "Orlove" do trećeg mesta.

Lotito je ponovo imao dobar njuh, sada u džepu ima adut za pregovore, ako mislite da je teško pregovarati sa Brazilcima, sa Lotitom je nemoguće. Andersona žele najveći klubovi iz Italije i Engleske, ali gazda "L'Akvila" kaže da je njegova cena preko 30 miliona evra.

Felipe Anderson je odrastao u prestonici Braziliji, kao i većina brazilskih igrača odrastao je u faveli.



"Roditelji su krvarili kako bi odgajili nas petoro, znao sam od početka da samo fudbal može da nas spasi iz pakla", reći će u jednom intervjuu u vreme dok je igrao u Santosu.

Njemu je put u Laciju utro još jedan polaznik iste fudbalske škole "Prorok" Ernaneš, koji je takođe rastao pod palicom trener Ramalja, napravio sjajnu karijeru u Laciju i otišao u Inter za veliki novac. On je Lotitu doneo 20 miliona, ali to će biti tek prosečan transfer u odnosu na ono što Rimljani planiraju da uzmu za Felipea Andersona.



Kada je dolazio u Italiju, iz Brazila su poručili Lacijalima, "da ne vredi, ne bi nosio desetku". Zamerali su mu da je dao malo golova za Santos, u Italiji je i to popravio, osim što pleše, sada trese protivničke mreže, ove sezone je postigao već osam golova, u Santosu samo dva za ukupno 37 mečeva koliko je odigrao.

Nejmar bi voleo da mu se drugar priključi u Barseloni, ali za sada je to nerealno. Ipak, ostaje da "Ney" vežba PES još godinu dana, ko zna možda opet posle treninga odmere snage.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Brat Rodrigoo
Tuesday, 17.03.2015
13:00

Strasan igrac, nadam se da ce Lacio uspjeti da ga zadrzi.

avatar
ACM<3
Tuesday, 17.03.2015
14:36

Hahah pa oni ne zele da ga zadrze oni samo hoce sto bolje da ga prodaju...Zato i propada Italijanski fudbal,jer porodice vise ne mogu da brinu o rezultatima i brinu samo o tome da izvuku i poslednje pare iz kluba prije nego li napuste ovaj svijet...:)))