Pike je i dalje 'persona non grata'

Autor: Lazar Mitrović
ponedeljak 07.09.2015.
13:09
Izvor: Sportske.net

Fudbaler Barselone ponovo 'počašćen' zvižducima na meču reprezentacije Španije.

BETA/AP Photo/Ivan Sekretarev
BETA/AP Photo/Ivan Sekretarev

Povezane vesti

Na meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo između Španije i Slovačke, navijači su pokazali 'negostoprimstvo' prema 28-godišnjem fudbaleru, nezadovoljni njegovim nedavim izjavama. Naime, on je u više navrata rekao da Katalonci treba da dobiju pravo na referendum i da imaju pravo da se izjasne za samostalnost.

Navijači u Ovijedu, koji se nalazi u pokrajini Asturija, pokazali su da su protiv svakog oblika separatizma i dali igračima do znanja da ovakvi ispadi nigde u Španiji nisu dobrodošli.

Tako je Pike pri svakom kontaktu sa loptom dobio salve zvižduka.

Trener Španije Vinsent Del Boske je branio svog igrača i rekao da on to svojim igrama i odnosom prema reprezentativnom dresu nije zaslužio.

Slične stavove je pre nekoliko godina imao i bivši fudbaler Barselone Oleger Presas, ali je bio dosta 'oštriji' u izjavama i nikada nije obukao dres reprezentacije, već je samo igrao revijalne mečeve za reprezentaciju Katalonije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

14 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ppera 1
Monday, 07.09.2015
18:17

Da li se Pique maksimalno zalaže i da li se uvek maksimalno zalagao za reprezentaciju čiji dres nosi? Ne vidim ko može da kaže 'ne'. Pa da li je to onda za aplauz ili za zvižduke? A šta je izjavljivao, kada i gde, u šta veruje, šta smatra, koga ili šta podržava itd. - kakve to veze ima sa fudbalom?

avatar
Monday, 07.09.2015
13:50

Covjek se odaziva na poziv reprezentacije i opet mu zvizde, ja ne bih ni igrao!

avatar
Don Andres
Monday, 07.09.2015
13:34

to sto je katalonac je njegova stvar i del boske je u pravu. nikad mu nije falilo zalaganja za spanski grb i ne zasluzuje ovo definitivno

avatar
strucnabudala
Monday, 07.09.2015
13:56

Kako bi ti reagovao da neki nas igrac javno podrzi odvajanje Kosmeta ili Vojvodine?

avatar
Don Andres
Monday, 07.09.2015
15:27

ali pike nije spanac, on je katalonac. nisi dobar primer naveo. to kao kad bi ovde neki kosovski albanac igrao svim srcem za srbiju a ipak podrzavao nezavisnost kosova, sto bi se od njega i ocekivalo.

avatar
El Capitan
Monday, 07.09.2015
14:27

Zašto onda predstavlja Španiju i brani grb Španije, a glasno i jasno se izjašnjava za nezavisnost Katalonije. Nek bude šmeker do kraja i igra za Kataloniju. Licemjer obični.

avatar
S-I-M-K-E_
Monday, 07.09.2015
13:19

Pige je legenda...Isto kao i Dani Alves!