Pike i Enrike - oči u oči

Autor: Đorđe Đokić
utorak 11.11.2014.
10:21
Izvor: Sportske.net

Sukob između Pikea i Enrikea se više ne može sakriti. Razgovor oči u oči obaviće se po povratku sa reprezentativne pauze, posle čega će biti jasnije imaju li klubovi koji čekaju u redu razloga da se nadaju.

Beta/AP Photo/Paul White
Beta/AP Photo/Paul White

Povezane vesti

Kako prenose španski mediji, Pike je tražio sastanak sa Enrikeom na kom bi se raspravili i posle kog bi sudbina jednog od najboljih defanzivaca planete u redovima Barselone bila poznata.

Odnosi između ove dvojice nisu dobri, to više nije tajna, pogotovo nakon što je Enrike praktično ponizio Pikea na utakmici protiv Almerije. O tom incindentu kad je Pikea naterao da se zagreva do kraja meča i pored toga što su izvršene sve izmene smo već pisali.

Jasno, Pike nije zadovoljan. Smatralo se da je njegova pozicija u redovima Katalonaca nedodirljiva, a ima podršku i u strukturama kluba koje ne žele da dopuste da dete Barselone napusti klub pogotovo u situaciji kad Barsi više nedostaje igrač na toj poziciji nego što ima viška.

Razgovori će se obaviti po povratku sa reprezentativnih obaveza, pred meč narednog kola, a posle toga će dosta toga biti jasno.

Iz prikrajka vrebaju pre svih Mančester Junajted i Čelsi. Čelsi traži zamenu za Terija, Junajted ima novca i igra na kartu povratka u klub. Pike je sazreo u Mančesteru, a kad je stasao Ferguson mu je ispunio želju i pustio ga da se vrati kući za relativno malu sumu. U tom trenutku nije mogao da dobije minutažu pored Vidića i Ferdinanda, sada bi bio stub odbrane. Da li Pike duguje Fergiju povratak je pitanje, ali u klubu ima dosta Španaca koji bi mogli da presudno utiču.

Iz prikrajka vreba i Bajern. Neki, uglavnom madridski mediji, su spekulisali da je Gvardiola iskoristio priliku da za vikend popriča sa Pikeom o dolasku u Minhen. Njih dvojica su se videli za vreme glasanja o nezavisnosti Katalonije koju obojica podržavaju i u odličnim su odnosima.

Ugovor Pikeu ističe tek 2019. godine, tako da ko god ga bude želeo moraće dobro da plati. Prosto je neverovatno da bi se Barselona odlučila da ga pusti, ali sa druge strane jasno je da postoji problem u komunikaciji sa trenerom.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pique3
Tuesday, 11.11.2014
17:27

Daleko je od najboljih stopera na svetu,ali nije ni tolika rupa. Barcina cela odbrana je losa. Bekovi idu napred daleko i ostavljaju ga samog protiv 2 uglavnom.

avatar
Lewa
Wednesday, 12.11.2014
01:19

nemoj se provaljivati

avatar
bvb
Tuesday, 11.11.2014
14:20

pike je trenutno daleko od jednog od najboljih stopera planete. bio je to jedno vrijeme, to je svima jasno, sad nije i zato ne igra. meni nije jasno zasto se buni. trenutno ne zasluzuje prvu postavu ni u ovako oslabljenoj konkurenciji. maskerano i matije treba da igraju stoperski par, do povratka vermalena (ako se ikad vrati, i ako bude mogao igrati kao nekad)
a enrike radi i protiv sebe i barse kad ovoliko kombinuje sastav. kako ocekuje da se igraci uigraju. rotacije su normalna stvar, cak i pozeljna, ali on definitivno pretjeruje

avatar
Tuesday, 11.11.2014
13:29

Ovo se mora ostvariti, neko od ove trojice mora da dodje, Vlar, Pike ili Vidic, tu iz senke vreba i Humels, ali tesko cemo njega dovesti, moramo napraviti odbranu na zimu, moraju se dovesti 2-3 stopera i moramo se konsolidovati za nastavak sezone :D

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Tuesday, 11.11.2014
13:28

" jednog od najboljih defanzivaca planete"...daj bre jel vi nekog zezate klasicna je rupcaga

avatar
Tuesday, 11.11.2014
13:27

Zamislite, Alves, Pike, Vlar, So- sjajna odbrana, jos kada bi se vratio Vidic pa da Van Gal rotira u odbrani, Roho i Vidic-Vlar i Pike, bilo bi to odlicno, samo se treba i ispuniti...

avatar
Стефан Б.
Wednesday, 12.11.2014
12:08

Jesi ti normalan? To bi bila jedna od najgorih odbrana samo u Engleskoj, a ne u Evropi..Džons je bolji od Pikea i Rafael je bolji od Alveša, ne znam što bi oni uskočili u naših startnih 11.

avatar
Ivan Vukojevic
Tuesday, 11.11.2014
12:16

niti je ovaj dobar trener niti je ovaj dobar stoper

avatar
jovansaletic
Tuesday, 11.11.2014
12:04

Ne branim Enrikea ali nije pogrijesio kada ga je vratio na zagrijavanje na mecu sa Almerijom. Kada je Cavi usao kao poslednja izmjena on se sam vratio na klupu sto nije u redu. Trenerova je zadnja.
Sto se tice odlaska mislim da treba da ostane, a razlog lose forme poslednje dvije sezone je on sam. Imam osjecaj da mu je fudbal na poslednjem mjestu. Neka se malo "probudi" i opet bude medju najboljim stoperima svijeta kao nekad.

avatar
Ivan Vukojevic
Tuesday, 11.11.2014
18:55

pike nemoze da napusti klub zato sto barsa ima zabranu divodjenja i prodaje igraca godinu dana

avatar
AdrovicEsad
Tuesday, 11.11.2014
11:36

Pike stub odbrane Barse, vrlo vazan za Barsinu igru, sad je iskusniji ima malih problema ali doci ce sve na svoje mjesto