"Pevcima" baš prija "Liberti"

Autor: Boban Filipović
nedelja 14.12.2014.
18:55
Izvor: Sportske.net

Na poslednjem meču nedeljnog programa 16. kola Premijer lige Totenhem je uspeo da odnese ceo plen sa gostovanja u Velsu. Čovek odluke fantastični Kristijan Eriksen.

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

"Sparsi" nikada nisu osetili gorčinu poraza u Premijer ligi na 'Liberti' stadionu, danas u nastavili tu tradiciju i osvojili sva tri boda.

Prvo veliko uzbuđenje danas u Svonsiju desilo se u četvrtom minutu, kada dolazi i do promene rezultata.

Gostujući Totenhem je izborio korner sa desne strane, Kristijan Eriksen ga je odlično izveo, a borbeni Hari Kejn bio najviši u skoku i zatresao Tremelovu mrežu.

"Labudovi" su polovinom prvog dela igre imali veliku priliku, čini se da je linijski sudija prevideo situaciju i nije signalizirao ofsajd, ali istrčavanje Iga Lorisa ispred Bonija sprečava nepravdu.

Čovek koji je postigao najviše golova u Premijer ligi u 2014. godini, Vilfrid Boni, bio je konstantna opasnost za 'Svece' i konačno 'probio led' u 48. minutu kada je posle nebeskog skoka konačno matirao Lorisa.

Svonsi opasniji nakon izjednačenja, i dalje Boni zadaje najviše problema, mada je Hari Kejn 15-ak minuta pre kraja ponovo bio najsnalažljiviji u protivničkom šesnaestercu, trznu glavom, odbrana domaćih se skamenila, ali lopta ide tik pored stative.

I onda u poslednjem minutu regularnog dela Kristijan Eriksen dokazuje kakva je klasa. Danac šutira sa ivice šessnaesterca kroz noge čuvara, lukavo, po zemlji jer je teren klizav, gađa bliže ćoše i lopta je u mreži.

Igrači Svonsija su u očaju, agilni i uporni Kejn je u nadoknadi imao zicer i priliku da učini pobedu Totenhema ubedljivijom, ali Tremel dobro interveniše i promene rezultata nema. Ostalo je 1:2.

Golove sa 'Libertija' pogledajte OVDE.

"Pevci" su ovom pobedom pretekli "Labudove" na tabeli i nalaze se na sedmom mestu.

Zavesa na 16. kolo EPL spušta se sutra uveče na 'Gudoson Parku', gde Everton dočekuje Kvins Park Rendzers.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Jovan Ivanovic
Sunday, 14.12.2014
20:01

Ovaj Totenham se ove godine bar 5 puta izvukao u zadnjim minutima

avatar
Djalminha8
Monday, 15.12.2014
01:31

Mec nije zavrsen dok sudija ne svira kraj , u cemu je problem?