Peti ima rešenja za Arsenal i veoma je besan na jednog igrača "Tobdžija"

Autor: Nikola Miloradović
sreda 30.08.2017.
20:02
Izvor: Sportske.net

Legenda kluba sa "Emirejtsa" dao je odličan predlog upravi Arsenala, ali je pitanje koliko je njegova ideja izvodljiva.

EPA/IAN LANGSDON
EPA/IAN LANGSDON

Povezane vesti

Arsenal je sezonu otvorio osvajanjem Komjuniti Šilda i navijači su se ponadali da bi Arsen Venger konačno mogao da uradi nešto ozbiljnije sa "Tobdžijama".

Ipak, sve je palo u vodu nakon samo tri kola Premijer lige.

Tesna pobeda nad Lesterom, a onda i porazi od Stouka i Liverpula, doveli su do toga da u Arsenalu pred sam kraj prelaznog roka nastane haos.

Aleksis Sančez je zatražio da napusti klub, Okslejd-Čemberlejn se takođe seli iz severnog Londona, prodat je Kiran Gibs, a na "Emirejts" je stigla i ponuda za Škodrana Mustafija.

Vremena do kraja prelaznog roka je sve manje, ukoliko pored Gibsa još samo jedan fudbaler od pomenith napusti redove ekipe Arsena Vengera, francuski stručnjak će se naći u velikom problemu.

Na ovu temu govorio je i bivši vezista Arsenala Emanuel Peti, koji veruje da ime rešenje za svoj bivši klub.

On veruje da bi klub trebalo da se reši letargičnog Mesuta Ozila, koji ima još godinu dana ugovor sa klubom, a da na njegovo mesto dovede sjajnog Alžirca iz redova Lester sitija, Rijada Mareza.

"On poznaje Premijer ligu kao svoj džep i ima neverovatan uticaj u njoj. Tip je igrača koji neverovatno nedostaje Arsenalu po desnom krilu.

Smatram da bi trebalo da prestanu da se bave problemima u zadnjoj liniji. Ja sam od onih koji smatraju da kada je lopta što dalje od vašeg gola, imate veće šanse da ne primite gol. I ako imate što veći broj igrača koji su sposobni da zadrže loptu u svojim nogama. Koliko igrača ima na svetu da se uklapaju u taj profl.

Da sam ja trener, voleo bi da imam što više driblera u svojoj ekipi, brzih, tehnički potkovanih, sposobnih da protivničkom defanzivcu kažu 'Poniziću te sa dva driblinga'. Nemate danas previše driblera. Arsenal ima samo jednog, a to je Aleksis Sančez. Imaju puno brzih igrača, ali oni trče pravolinijski
", izjavio je Peti.

Mahrez Marez

Nastavio je potom bivši francuski internacionalac sa kritikama na račun Mesuta Ozila.

"Prošlo je puno vremena od kako je odigrao dobar meč, a još više od kako je vezao par dobrih utakmica. On je još uvek sposoban da pruži dobru partiju, ali dobre partije u nizu od tri, četiri ili pet nedelja... Mislim da Ozil više nikada neće biti na tom nivou.

Ono čime sam najviše razočaran je njegov stav, njegov poražavajući stav na terenu, njegova nonšalantnost koja se prenosi na saigrače. A Arsen ga drži na terenu. Da sam ja trener rekao bih mu 'Mesute, hoćeš da ideš? Tamo su vrata. Postaraj se da ih zatvoriš kada budeš izlazio'. Da sam ja Venger, rekao bih mu da se gubi
", rekao je Peti.

Ozil

Ipak, pitanje je da li je ovo izvodljivo, pošto je do kraja prelaznog roka ostalo manje od 48 sati. Konkretna ponuda za Ozila ne postoji, šuškalo se da bi Dortmund voleo da ga vidi u svojim redovima, ali je sve ostalo na tome.

Što se tiče Mareza, on ne krije da bi karijeru voleo da nastavi u Arsenalu, ali teško da će se Lester svog najboljeg igrača odreći u poslednjim satima prelaznog roka.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

18 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Misosesic
Thursday, 31.08.2017
08:55

Peti?Mislite Petit?

avatar
Don Silvio
Thursday, 31.08.2017
08:22

Venger ko Berluskoni...

avatar
scofield
Thursday, 31.08.2017
00:00

Taj Ozil je idalje najvazniji i jedan od najboljih igraca u reprezentaciji a u Arsenalu ne valja jer ne mogu saigraci da ga isprate. A i Ozil nije tip igraca trkac, ne vazi za igraca koji mnogo trci vec jednim pasom da resi mec. Selektor Lev je izjavio za njega da mu je uz Kediru i Nojera glavni u ekipi. Nije Lev suntav

avatar
Arsenal Gunners(sta nam uradiste sportske:D)
Thursday, 31.08.2017
11:07

On je i u reprezentaciji jedan od najgorih, u Arsenalu je trenutno najgori igrac u ekipi..

avatar
Thursday, 31.08.2017
18:32

Nasa selekcija vise ne zavisi od Ozila, koliko je zavisila pre, ne. U to sam siguran. Selektor je takodje izjavio da Mesut mora popraviti formu, ali da ce za njega biti mesta. Sada o kolikoj je minutazi rec, videcemo. Iskreno se nadam da ce napustiti Arsenal, radi njega a pre svega selekcije. Mozda bi mu novi izazov vratio volju za igrom.

avatar
Realan tip
Wednesday, 30.08.2017
21:37

Eto bas ce to Venger da uradi igracu kojem je prosle godine u sred sezone dao godisnji odmor.

avatar
Loord Bobinjoo!
Wednesday, 30.08.2017
21:21

Marez bi legao Arsenalu samo tako,ali je Venger senilan i glup...

avatar
Wednesday, 30.08.2017
21:04

Neko je vec napisao ovo na sajtu i ja se slazem. Arsenal od dolaska Ozila igra mnogo ruzniji fudbal nego ranije. Pa triput lepsi fudbal se igrao kad je vezni red bio Arteta i tinejdzeri Remzi, Vilsir, Volkot, a u napadu onaj stari Ziru koji masio skoro sve. Sve sam u fazonu da bi danas Ziru sa takvom ekipom davao 25+ golova u ligi.

avatar
Gangula 2.0
Wednesday, 30.08.2017
20:51

Odmah otpustitii Vengera, i dovesti Petija na mesto trenera!

avatar
VB93
Wednesday, 30.08.2017
20:26

Mislim da se Venger trebao povući nakon minule sezone i da Arsenal od ove sezone započne novu eru s novim trenerom i znatno novijim igračkim kadrom, da su se na vreme prodali svi igrači kojima narednog leta ističu ugovori a odbijaju da potpišu nove i da je dovedena grupa novih igrača oko kojih bi se gradio tim...

avatar
Arsenal Gunners(sta nam uradiste sportske:D)
Wednesday, 30.08.2017
20:18

Ozila otjerati pod hitno.Mi smo imali ocajne sezone i prije Ozilovog dolaska, ali smo igrali daleko najljepsi fudbal u ligi.Od kada je Ozil tu, Arsenal je mucno gledati.Pokloniti ga nekom, ne treba nam zamjena.Ima nade, bivsi igraci redom dizu glas i protiv Vengera i protiv ovih manekena u ekipi, mozda nas Bog pogleda, pa Arsen ode.Ne mogu da mu oprostim ovo sto radi klubu danas, da je osvojio 10 titula, a ne 3 jadne titule za 20 godina, pa bi odavno izgubio svako postovanje svakog normalnog navijaca Arsenala.Boli me kada vidim da su Rajt, Anri, Parlur, Siman toliko distancirani od kluba, jer ih Venger drzi podalje, zbog kritika koje iznose na njegov racun.Previse je on sujetan i sad se zapravo vidi da gleda samo sebe.Mozda je istina da Arsenal nije mogao dalje od tog famoznog top 4 svih ovih godina, tada je mogao da smislja izgovore za lose sezone, ali Arsenal od ovog sto trenutno prikazuje moze mnogo bolje, pa da je covjek otisao bi i rekao - Dosta je bilo, ja vise ne mogu, ne znam, ne umijem..nadjite boljeg, a ne da svake nedelje slusamo - Look, urrrrrrrrrr......

avatar
Miha
Thursday, 31.08.2017
07:36

Hahahahahahah urrrrr, kako si me nasmijao :D. Što se tiče ostatka teksta, saglasan sam :)

avatar
Los Vikingos
Wednesday, 30.08.2017
20:18

Sve je to lijepo da ti imas vise driblera koji ce da drze loptu, ali protiv Barnlija, Svonsija, Brajtona... ali kad dodje ozbiljna ekipa nemas sta da trazis sa takvom taktikom, zato i nisi trener. Svaka ekipa treba da ima jak vezni red koji ce da ima kreativce, fudbalere koji znaju da iznesu loptu napred, i one koji ce da kvare igru protivnika, tako bi i napad i odbrana bili rastereceni malo. A Arsenalu igraju Dzaka i Elneni na najzahtevnijem delu terena i zato su ovako rezultati losi. Odbrana je losa godinama to stoji, ali najvise zbog jos losijeg veznog reda pored koga ce i Svonsijevi ofanzici da prolaze i prave problem. Mi mozemo da kritikujemo i Ozila i Holdinga i Vengera i fizioterapeute... ali kad uprava nema ambicija to je zalosno. Jer da uprava ima ambicija, zahvalili bi se Vengeru na svemu sto je uradio, podigli bi mu statuu ispred stadiona za sve ove godine i nasla nekog mladjeg, ambicioznijeg trenera sa nekim novim idejama jer ovo sto Arsenal godinama unazad radi, ne vredi. A onda bi prodali sve nezadovoljne igrace, ulozili 200-300 miliona kao Milan i poceli ispocetka. Sve je stvar u ambicijama i zeljama uprave.

avatar
Gaucho10
Wednesday, 30.08.2017
20:09

Sve lepo rekao covek

avatar
mosala1983
Wednesday, 30.08.2017
20:20

Шта лепо реко. Шкрипи на све стране, није озил највећи проблем. Шта саветник има да каже за санчеза не паметује баш.