"Petarda" Sitija protiv Palasa, De Brujne razbio kletvu, "Građani" treći!

Autor: Nikola Miloradović
subota 06.05.2017.
15:22
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Mančester sitija savladali su na svom stadionu ekipu Kristal Palasa, u okviru 36. kola Premijer lige.

Beta/Mike Egerton/PA via AP
Beta/Mike Egerton/PA via AP

Povezane vesti

Izabranici Pepa Gvardiole slavili su na "Etihadu" sa sasvim laganih 5:0 (1:0).

Već nakon 110 sekundi došli su do prednosti, Silva je poslao loptu na levu stranu, pronašao Žezusa, koji je zavrnuo loptu u srce kaznenog prostora, gosti izbijaju loptu, ali samo na ivicu šesnaesterca, gde se našao David Silva, koji lepim udarcem, neometan, matira nemoćnog Henesija.

Taj gol pogledajte OVDE.

Nastavili su da prete domaći, najagilniji su bili Žezus, koji se u prvoj postavi našao umesto Aguera, kao i Sane, ali nisu uspevali da ozbiljno ugroze Henesija.

U 36. minutu je Benteke umalo šokirao domaće navijače, tukao je glavom iz izgledne pozicije, ali je Kabaljero odlično intervenisao, u nastavku akcije je Pančeon traljavo šutirao.

To je bilo sve od prvog dela igre, a nakon samo četiri minuta igre u nastavku "Građani" dolaze do drugog gola.

De Brujne je uputio centaršut sa desne strane, lopta stiže do Kompanija, koji zakucava loptu u mrežu nemoćnog Henesija.


Samo četiri minuta kasnije, De Brujne je mogao da otkloni sve sumnje, odlično je izveo slobodan udarac, ali je pogodio samo prečku. To je bio devet put da Belgijanac pogađa okvir gola protivničke ekipe ove sezone.

Ipak, šest minuta kasnije je bio precizniji, razbio je kletvu odmerenim udarcem sa ivice kaznenog prostora, šutirao je u bliži ugao, Henesi se bacio ali nije uspeo da sačuva svoju mrežu, čini se da je velški golman morao da reaguje bolje u ovoj situaciji.


Opao je tempo igre u narednih 20ak minuta, Siti je imao komotnu prednost, ponajviše zahvaljujući diskutabilnim odlukama Sema Olardajsa. On je naime meč počeo bez klasičnog štopera, role centralnih defanzivaca obavljali su Martin Keli i Džefri Šlup, koji su po vokaciji bekovi.

Siti dolazi i do četvrtog gola, igrao se 82. minut, kada je Zabaleta odlično glavom uposlio Sterlinga, koji je volej udarcem naterao Henesija da po četvrti put vadi loptu iz mreže.

Do kraja je četa "Big Sema" doživela potpuni debakl, nakon centaršuta De Brujnea iz slobodnjaka, Otamendi odlično skače i postiže svoj prvi gol ove sezone.

Siti je sada treći sa istim brojem bodova kao i Liverpul, ali ima bolju gol razliku. Palas ostaje 16. sa 38 bodova, 31 manje od Sitija, šest više od Svonsija koji je prvi ispod crte, ali "Labudovi" imaju i meč manje.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
_mladen_
Saturday, 06.05.2017
15:30

Koliko fali Silva ovoj ekipi, mozda njegovo prisustvo nije toliko vidljivo, ali sve povezuje decko. Jedan od najboljih igraca u Engleskoj.

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Saturday, 06.05.2017
15:25

Treci gol sitija iz ofsajda...ovaj Sane neverovatno sebican igrac...nek vide celsi,arsenal i ostala boranija kako se pobedjuje Palas