"Petarda" Fejenorda protiv AZ Alkmara!

Autor: Boban Filipović
nedelja 12.03.2017.
16:25
Izvor: Sportske.net

'Roterdarmsi' su se u velikom stilu vratili na pobednički kolosek. Maestralna partija najboljeg strelca Ededivizije Nikolaja Jorgensena.

EPA/ANP/OLAF KRAAK
EPA/ANP/OLAF KRAAK

Povezane vesti

Poraz od gradskog rivala Sparte u prošlom kolu nije ostavio posledice po četu Đovanija Van Bronkhorsta. Lider holandskog šampionata je u 26. kolu upisao novu pobedu, i napravio još jedan velki korak ka tituli koja se čeka već 18 godina.

AZ Alkmar je razbijen na 'De Kujpu' sa 5:2, a u glavnoj ulozi bio je najbolji strelac 'Eredivizije' ove sezone Nikolaj Jorgensen, koji je upisao het-trik i zabeležio dve asistencije.

Danac je u 11. minutu doveo Fejenord u vođstvo, a deset minuta kasnije asistirao Tornstri za 2:0, što je bio rezultat kojim se otišlo na veliki odmor.

Posle sata igre u strelce se upisuje i 'besmrtni' Dirk Kujt, ponovo je Jorgensen bio u ulozi asistenta, a dva-tri minuta kasnije Lukanson smanjuje na 3:1.

Međutim, u finišu utakmice Nikolaj Jorgensen ponovo stupa na scenu i sa dva gola overava pobedu svog tima. U 80. minutu je bio precizan sa 'bele tačke', a dva minuta kasnije Tornstra mu se odužio istom merom, asistiravši mu za 'petardu'.

Debakl gostiju iz Alkmara ublažio je Veghorst u sudijskoj nadoknadi za konačnih 5:2.

Fejenord sada ima sedam bodova više od najbližeg pratioca Ajaksa, koji danas igra svoj meč 26. kola protiv Tventea na svojoj 'Amsterdam Areni'. Trećeplasirani PSV Ajndhoven je na bod od 'Kopljanika', 'Filipsovci su juče slavili u gostima kod fenjeraša Go Ahed Iglsa rezultatom 3:1.


Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke