Pet dilema Jirgena Klopa za sledeću sezonu

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 27.03.2016.
21:39
Izvor: Sportske.net

Marko Grujić, Lazar Marković, Žoel Matip... Jirgen Klop ima velikih zadataka za narednu sezonu.

Beta/AP Photo/Tim Ireland
Beta/AP Photo/Tim Ireland

Povezane vesti

Ekipa Liverpula uveliko razmišlja o budućnosti kada očekuju da budu kandidati za titulu. Možda ne sledeće sezone, ali u naredne 3-4 godine bismo mogli da ih vidimo na najvišem postolju.

Ipak, kada gledamo blisku budućnost, Liverpul će imati problema i naredne sezone, a engleski mediji su pomenuli 5 stvari na koje Jirgen Klop najviše treba da obrati pažnju.

Kolege sa "Liverpul eha" su kao prvi problem naveli nekonzistentnost. Ekipa Jirgena Klopa je ove sezone pobeđivala velike rivale poput Mančester junajteda, Mančester sitija i Čelsija, ali je doživela i poraze od Njukasla ili Votforda. Pisali su da je to upravo ono na šta najviše treba da se obrati pažnja u narednoj sezoni, da je možda i stvar psihologije.

Drugi - Kako uklopiti Žoela Matipa?

Dolazi ove godine kao slobodan igrač, Liverpul nije potrošio ništa na ime obeštećenja da bi potpisao ugovor sa njim, a ovaj štoper će najverovatnije zaigrati u startnoj postavi odmah po dolasku.

Razlog za to je jednostavan, nešto lošija igra startnih štopera, Mamadua Sakoa i Dejana Lovrena. Pitanje koje se postavlja jeste sa kim u paru je najbolje da igra i koliko će se čekati na njegovu potpunu adaptaciju na Premijer ligu.

Treće pitanje - Sa koliko napadača počinjati utakmicu?

Danijel Staridz

Dva napadača su se do sada pokazala kao najbolji izbor Jirgena Klopa. Sa takvom formacijom je demolirao Sautempton, imalo je još par kvalitetnih utakmica. Ipak, Klop obožava da igra sa krilima, što smanjuje šanse da će igrati sa dvojicom u napadu.

Izjavio je to nekoliko puta ove sezone, veće su šanse da Liverpul gledamo u formaciji sa tri napadača nego sa dva.

Četvrto - Da li je Grujić spreman za prvi tim?

Pisali smo vam o ovome, navijači polažu velike nade u Marka Grujića, i postoji mogućnost da baš on bude starter već od početka naredne sezone. Uglavnom, očekujte da dobija priliku da igra, ipak je on prvo pojačanje Jirgena Klopa otkako je stigao na klupu Redsa. Ono o čemu ne znamo jeste da li će Marko Grujić igrati zadnjeg veznog kao u prvom delu sezone u Crvenoj zvezdi, ili kao sada kada igra nešto ofanzivnije. Nema sumnje da je sposoban i za jedno i za drugo.

Peto - Širina, ko će igrati po bokovima?

markovic

Kao što smo pominjali, Jirgen Klop voli da igra široko, sa krilima po mogućstvu, ali u ovom trenutku ima nedostatak takvih fudbalera u Liverpulu.

Tačno je, Kutinjo i Lalana mogu igrati na tim pozicijama, ali su daleko opasniji kada ih stavite na neke druge pozicije. Pominjalo se često da će Lazar Marković dobiti priliku naredne sezone kada se vrati sa pozajmice iz Fenerbahčea, u timu je već Ajb, a pominje se i Filip Kostić kao potencijalno pojačanje, mada je sve još uvek na spekulacijama. Ipak, teško je očekivati da igrate sa krilima koji još uvek u nogama nemaju dovoljan broj utakmica u najjačoj ligi na svetu i da očekujete borbu za najviši plasman.

Kakva su vaša predviđanja koja se tiču Liverpula narednesezone?


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

36 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Baxter Stockman
Monday, 28.03.2016
00:46

Vise cu minuta ja imati u Liverpulu nego Grujic i Markovic zajedno.

avatar
Monday, 28.03.2016
00:42

Klop ne dovodi mega zvezde on ih pravi. Ume d aiz proseka izvuce ono najbolje. Zato ne mislim da ce biti nekih velikih bombi. Gruic nije spreman za startnu narocito en pored Cana i Hendersona. Firmino ce biti napadac to Klop praviod njega. Fali golman, on je stub tima doba rgolman, LEster ga ima, Totehnam ga ima, Barsa ima, Juve ima, Bajern, Real Madrid, svi imaju odlicne golmane, jedino LIverpool prosek. Leno, Curtoa, ili bilo ko ko moze da dodje a da je klasa. Iskreno ne fali mnogo Liverpoolu ali fale kljucne stvari. Pokazali su da znaju da igraju, oni ne napadaju LS, pa d aim trebaju 6 vanseriskih igraca.

avatar
Paisley is back
Monday, 28.03.2016
12:58

Mislim da će Klop nastaviti sa Minjoleom kao startnim golmanom, pogledajmo samo Vajdenfelera u Borusiji, nit je mlad, nit je klasa ali vrši posao. Što se tiče Grujića, velika se frka podigla oko njega, navijači dosta očekuju, ipak treba sačekati i biti strpljiv. Trenutno nije bolji od Hendersona, ali jedina prednost koju on ima u odnosu na Grujića je iskustvo i poznavanje lige, što ti dođe na isto. Ako Gruja uspe da se prilagodi, biće nesumljivo mnogo bolji igrač od Hendersona.

avatar
Markocc
Monday, 28.03.2016
00:02

Ja sam takodje misljenja da bez nekih ozbiljnijh pojacanja, Liverpul tesko moze biti u vrhu. Sto se tice Grujica, gledao sam ga par puta, ima vrhunski potencijal, volio bih zbog reprezenzacije da postane igracina, nisam siguran koliko se u prvoj sezoni od njega moze ocekivati. Matip je po meni vrlo dobar stoper, ali ipak vrlo dobar, a ne top klasa, ali skocan je i visok, tako da moguce da ce se dobro pokazati u engleskoj ligi. Mislim da Liverpulu trebaju pojacanja klase Humelsa, Rojsa, Gundogana (koga najavljuju). Sto se Markovica tice, jednostavno stagnira, ne napreduje, ima brzinu, mislim nazalost da nema u toj brzini dobru kontrolu lopte, ne znam koliko vise moze tehnicki da napreduje.

avatar
Kombinator
Sunday, 27.03.2016
22:42
avatar
Kle(vers)o(n)!!!
Monday, 28.03.2016
06:55
avatar
the NormalOne
Sunday, 27.03.2016
22:32

Leno(Minjole)-Klajn(Flanengan)-Matip(Sako)-Lovren(Gomez)-Hektor(Moreno)-Dzan(Leiva,Grujic)-Gindogan(Henderson)-Firmino(Markovic)-Kutinjo(Lalana)-Gece(Ajb)-Staridz(Origi) ali kako Origi napreduje moze i suprotno i naravno tu da se ings bori koji je potpuno zaboravljen a pruzao je odlicne partije do povred.Kad bi mogli ovakvu ekipu da sastavimo uz neki trosak od 50 miliona:Leno(15),Gindogan(25),Gece(30),Hektor (7)IN .Skrtel(10),Alen(5),Benteke(20),Ture (free),Teseira(5).77-40=37 al nek bude do 50.

avatar
Surovi
Monday, 28.03.2016
00:17

Za 50 miliona mozes da dobijes samo Gindogana, a ovo je realno koliko i Liverpulove sanse za osvajanje PL ove sezone.

avatar
the NormalOne
Monday, 28.03.2016
12:03

Moras malo razmisliti,igrac kome ugovor istice 2017n (za godinu dana) i koji ne planira da ga produzi NE MOZE biti skuplji od 25 miliona (tipican primer je Kros)

avatar
Denis Split
Monday, 28.03.2016
00:38

Gotze 7m? Kako to????

avatar
Sunday, 27.03.2016
21:59

Realno, bez namjere da vrijeđam navijače Liverpula, ovo zvuči potpuno prosječno. Ne osvaja se liga sa Lalanom, Matipom, Lovrenom, Markovićem i Grujićem. To su sve solidni igrači, ali daleko od vrha, Grujić je mlad pa ajde, ali mislim da Liverpulu treba 3,4 dobra pojačanja. Golman, štoper, zadnji vezni, krilo, špic, manje više po jedan igrač i svakoj liniji da bi se borili za nešto ozbiljnije od Lige Evrope.

avatar
XL
Sunday, 27.03.2016
22:10

Zbog cega je Matip solidan i daleko od vrha? Ja ne pratim Bundes ligu iskreno, ali tamo ga izuzetno cene, strucnjaci koji tu ligu komentarisu. I decko je vrhunski atleta i brz je jako sa visinom od 1,95.Uz Humelsa je najbolje ocenjen stoper lige. Ja sam ga gledao protiv Reala i igrao je odlicno, gledam sad Salke kad imam vremena cisto zbog njega i verujem da ce bez problem biti vodja u odbrani. Ne kazem da je vrhunski igrac, videcemo kad dodje, ne mogu da sudim jer ne pratim Bundes ligu u toj meri, ali eto, zanima me po cemu je on daleko od vrha? Jesi li ga gledao, ili jer jednostavno nije zvucno ime... Pozdrav.

avatar
Sunday, 27.03.2016
22:35

Nisam ga gledao, možda sam pogriješio što sam rekao da je prosjek, samo mi je čudno da se ni jedan jači evropski klub nije interesovao da dovede kvalitetnog štopera, koji je uz to i slobodan igrač! Samo PL pratim tako da ne znam kakav je, ne sumnjam ja da je dobar štoper, ali mislim da Liverpulu trebaju top igrači. Možda se Matip pokaže kao top pojačanje, evo je Siti platio Mangalu 50 miliona, a ne zna da šeta ulicom.

avatar
Nikola Nikola
Sunday, 27.03.2016
22:16

Markecu se u svlačionici obraćaju sa čika. Ovo ima samo u Srbiji - dečka od 22 nazivamo ''igračem u godinama''.

avatar
Igorr
Sunday, 27.03.2016
21:53

Ono što je sigurno je da će Klop oterati 7,8 igrača i dovesti isto toliko. Rasteraće prosek iz Liverpula.