Pepe preuzeo lidersku rolu od Ronalda, Portugalci do trećeg mesta posle čudesnog preokreta!

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 02.07.2017.
16:31
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri aktuelnog prvaka Evrope savladali su Meksiko nakon preokreta u borbi za treće mesto na Kupu Konfederacija u Rusiji.

EPA/MARIO CRUZ
EPA/MARIO CRUZ

Povezane vesti

Nakon 120 minuta igre na stadionu moskovskog Spartaka u ruskoj prestonici, Portugalci su bili bolji od aktuelnog prvaka Severne i Srednje Amerike rezultatom 2:1 (1:1).

Počelo je odlično za Portugalce, igrao se 16. minut kada je novi napadač Milana Andre Silva oboren u kaznenom prostoru Meksika, sudija je pokazao na belu tačku.

Čovek nad kojim je napravljen jedanaesterac je i preuzeo odgovornost, a nepisano pravilo se još jednom ponovilo, kako je Silva promašio udarac sa kreča, tačnije Očoa je odlično sačuvao svoju mrežu.

Nekih 15ak minuta kasnije, umalo da Portugalce stigne kazna, u dobroj situaciji se našao Čičarito, ali je Rui Patrisio odlično intervenisao.

Do kraja prvog dela igre nije bilo ozbiljnih prilika, a nakon nešto manje od 10 minuta igre u nastavku najpre je Meksikancima pripretio Želson Martins, ali je za malo bio neprecizan.

Ipak, manje od minuta kasnije Meksikanci dolaze do vođstva, Čičarito je uputio prizeman centaršut sa leve strane, a nespratan je bio Neto koji je savladao sopstvenog golmana.

Pretili su potom Portugalci preko Picija, Želson Martinsa i Nanija, ali je Očoa bio maestralan, te je mreža Meksika mirovala.

Igrao se prvi minut sudijske nadoknade, kada je centršuta Kvarežme sa desne strane akrobatskim potezom u gol pretvorio iskusni defanzivac Pepe.


Otišlo se u produžetke, Portugalci su nastavili sa boljom igrom, a u 103. minutu novi penal za prvaka Evrope. Lajun je igrao rukom u svom kaznenom prostoru, Adrijan Silva je preuzeo odgovornost i savladao Očou za potpuni preokret.


Na samom startu drugog produžetka, novi fudbaler Viljareala Nelson Semedo pravi glupost, dobija drugi žuti karton, te je morao na prevremeno tuširanje. Fernando Santoš je ostao bez izmena, pa je poslednjih 15 minuta morao da provede bez desnog beka na terenu.

Ipak, uslugu im je učinio fudbaler Benfike Raul Himenez, koji je poput Semeda zaradio drugi žuti karton, samim tim i isključenje, te se u poslednjih 10ak minuta brojčano stanje izjednačilo.

Imao je Ektor Erera dve jako dobre prilike da poravna rezultat malo kasnije, ali je u prvom slučaju Patrisio odlično intervenisao, dok je u drugom pokušaju vezista Porta bio neprecizan.

Promene rezultata ipak nije bilo do kraja, Portugalci su osvojilli treće mesto na Kupu Konfederacija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

27 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Wolverine
Sunday, 02.07.2017
22:38

Portugal je zaista loša ekipa, a u ovoj utakmici se vidjelo kakvi su tek bez Ronalda, tako da komentari kako on kvari igru su smiješni. Nemaju ni kvalitet, ni pobjednički mentalitet ni volju koju Ronaldo donosi. Šteta što nisu igrali finale. Koliko je smotan onaj mali špic Silva, treba imati debele živce igrati u ovakvoj ekipi. Realno bez Ronalda i Renata su katastrofa.

avatar
AfricaLofS
Sunday, 02.07.2017
19:20

@ BarsaSaMarsa10 @Hadzimontagic, izvinite ali ovo sto pisete ne sadrzi istinu. Ne znam cemu tolika odbojnost prema Ronaldu samo zato sto navijate za Barselonu? Navijam i ja, ali mi nikada nije palo na pamet da pisem kako nije. Govorite konstantno da Ronaldo nije doprineo niti jednome uspehu Portugala. Zaboravljate da Portugal sa njim u timu nije izgubio mec tri godine. Pise se o zvanicnim mecevima. Zadnju zvanicnu utakmicu jesu izgubili jos 2014 godine sa njim u timu. Tadasnji protivnik je bila Nemacka. I u ovome mecu se videlo da tesko postizu golove. Jedanaesterac je promasen, nekoliko zicera a da nije bilo Pepea, pitanje je da li bi pobedili. Vidite, potrebno je samo malo objektivnosti.

avatar
Rise up
Sunday, 02.07.2017
18:30

Kako brani Memo Ocoa...Kad se sve sabere bolji je bio Portugal.Jel moguce da igraju Meksiko-Portugal i ljudi pominju Mesija na tu vest :D

avatar
xenon 1989
Sunday, 02.07.2017
18:17

Najzaslužniji za pobedu Portugala i osvajanje 3. mesta je naravno izlizani, jer je svojim odsustvom omogućio Portugalu da igra sa 11 igrača ceo regularni deo + prvi produžetak. :D Jedino što ovaj put nije bio kraj aut linije da maestralno vodi svoju ekipu do nove pobede, kao u finalu EP. :D ZL za 2017, 2018, 2019 i 2020. :D

avatar
MSSZRMK
Sunday, 02.07.2017
17:16

Pepe igracina steta sto je napravio glupost.

avatar
HHadzimontagic
Sunday, 02.07.2017
16:42

Fudbal ide u najvecu propast, zato sto fudbal unistavaju novinari i tv reporteri, zato sto se ne razumiju u fudbal. Fudbal je postao cirkus, zato sto novinari i tv reporteri navijaju za igrace i klubove. Od vatrenog navijanja oni nisu u stanju da komentarisu normalno, i da pisu tekstove normalno. Ovdje se hvali Ronaldo i Pepe. Zar Svijet hvali Ronalda, zato sto je Portugal bio treci u grupi sa (Isladom, Austrijom i Madjarskom) ove ekipe nije mogao da pobijedi Portugal. E bravo Portugal kad si bolji kao treceplasirani od Albanije i Turske. Hajde sada svi da navijamo za Portugal da se kvalifikuje na SP. I da pohvalimo Ronalda jer je on srce Portugala.

avatar
Red Legend
Sunday, 02.07.2017
16:56

Sreca pa imamo tebe takvog objektivnog, da nam sve lijepo izanaliziras :)))

avatar
Sunday, 02.07.2017
16:56

Di maria i Tevez igrajuci sa tim istim Ronaldom osvojise LS a sa Mesijem nista, mozda Mesi koci reprezentaciju,Andre Gomes sa Ronaldom postade prvak Evrope a sa Mesijem opet nista. jel ti to govori nesto?

avatar
Sunday, 02.07.2017
16:35

jos ne mogu da prezalim njegov odlazak iz Reala

avatar
HHadzimontagic
Sunday, 02.07.2017
17:23

Pepe drvoseca, fubalski ciganin, nikad on neci biti fubalski gospodin. Ali evo stizu Video zapisi, sad ce se prevaspitati mnogi fudbalski idioti.

avatar
HHadzimontagic
Sunday, 02.07.2017
19:31

Covjeku kakve su misli tako i radi, covjek ako voli zlo, znaci da u njemu ima zla. Pogledaj ta Yotube Pepe vs Getafe, zamisli da je onaj igrac Getafea tvoj brat. Cekam tvoj odgovor, molim te pogledaj snimak i daj odgovor

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Sunday, 02.07.2017
18:45

Pepe bolji od pikea mnogo

avatar
ZubA
Sunday, 02.07.2017
17:56

Pogotvo oni padavicari i foliranti iz Barse.

avatar
Sunday, 02.07.2017
17:46

na kom li si ti brdu porastao