Pelegrini - Reci Barsi hvala!

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 16.03.2015.
14:38
Izvor: Sportske.net

Evropska karijera Čileanca je na mnogo načina povezana sa Barselonom. Sutra bi Katalonci mogli da potpišu presudu, ali ne menja stvar. Zahvaljujući Barsi, Pelegrini je dobio najveći posao u životu!

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Skor Manuela Pelegrinija protiv Barselone nije impresivan, mada treba reći da se vreme provedeno u Evropi, od 2004. poklapa sa najvećom dominacijom, odnosno najuspešnijim periodom u istoriji Katalonaca.

Čileanac je vodio četiri kluba protiv Barselone, ukupno je sedeo na klupi 25 puta, ima 17 poraza, četiri puta je uspeo da slavi protiv "Blaugrane".

Ali, Barseloni može da zahvali za životnu šansu, odnosno najprestižniju klupu na svetu, Realovu.

Florentino Perez ga je angažovao u leto 2009. upravo zahvaljujući skoru koji je imao protiv Barselone, u vreme kada je sedeo na klupi Viljareala. Podsetićemo, Pelegrini je pet godina upravljao "Žutom podmornicom", u to vreme je ukupno 12 puta igrao protiv Barselone, bilo da je na klupi sedeo Rajkard, bilo Gvardiola.

Skor? Odličan, četiri pobede, tri remija, pet poraza, ako uzmemo u obzir koliko je Barsa veći klub od Viljareala.

On je u prvoj sezoni u Španiji ostao neporažen na klupi Viljareala, rasturio je Barsu na "El Madrigalu" sa 3:0, u Kataloniji je bilo 3:3.

Tukao ih je još jednom u prvenstvu i dva puta u kupu Kralja. Kada je sve to sabrao, Florentino Perez je verovao da ima pravog čoveka za Barselonu. Ali, na klupi Reala, iako je osvojio 100 bodova i za dlaku izgubio titulu od "Blaugrane", upravo je odlučio "El Klasiko", Pelegrini je izgubio oba meča.

Trajao je samo jednu sezonu na klupi "Los Blankosa", smenio ga je Murinjo, a Čileanac je otišao u Malagu. Ni tu nije uspeo ništa, izgubio je sedam od osam duela protiv Barselone, jednom remizirao.

Sada je na klupi Sitija, nije osvojio ni bod u tri meča u Ligi šampiona. Prošle godine je poražen u oba meča osmine finala, 0:2, 1:2, pre par nedelja je izgubio prvi meč u istoj fazi, kod kuće, 2:1.

Dakle, od kada je napustio Viljareal, trpi udarce od Barselone, ako ispadne iz Lige šampiona što se čini kao izvesno, i s obzirom na Čelsijevu prednost u prvenstvu, Pelegrini bi mogao da dobije otkaz na kraju sezone, jer ostaje bez trofeja.

Hoće li imati šansu za osvetu?

Ne propustite