Pelegrini, čuvaj leđa!

Autor: Boris Jovanović
petak 07.11.2014.
10:35
Izvor: Sportske.net

U Engleskoj se klade po koga će prvo doći Deda Mraz i uručiti mu otkaz. Pelegrini ima veće šanse od Rodžersa, a u Sitiju već znaju na koga će se ustremiti na leto. Ova sezona će biti žrtvovana, ako Čelsi odmakne...

Beta/AP Photo/Matt Dunham
Beta/AP Photo/Matt Dunham

Povezane vesti

Pelegrini je osvojio titulu u prvoj sezoni u Engleskoj, ali stvari su sada loše za Siti. Nije ni čudo što vodi ispred Rodžersa u trci za trenera top klubova koji će izgubiti posao do nove godine.

Naime, "Građani" se suočavaju sa eliminacijom iz Lige šampiona, ispali su već iz Liga kupa, a u prvenstvu im je Čelsi odmakao šest bodova. Nisu van trke za titulu, ali Pelegrini oseća pritisak.

Naime, ukoliko prednost "Plavaca" bude porasla, odnosno šampion nastavi da posrće, Pelegrini bi mogao da izgubio posao u naredna tri meseca. Milosti neće biti, tim pre što niko u Sitiju ne veruje da on može ekipu da učini konkurentnom u Ligi šampiona.

Ako ga otpuste, jasno je da će do leta angažovati neko privremeno rešenje, a sezona će ionako biti izgubljena. Veruje se da bi i neki manje iskusan trener, u ovakvoj konkurenciji ekipu bez problema doveo do mesta u Ligi šampiona.

A na leto, ideja je, pogađate Pep Gvardiola. Ako ne uspe sa Bajernom da pokori Evropu, Katalonac bi mogao da napusti klub, iako ima ugovor do 2016. U tom slučaju Siti bi bio prvi kandidat, s obzirom da Venger ne namerava da se povuče u naredne dve sezone.

Drugim rečima, Barsini ljudi Ćiki Begristajn i Feran Sorijano u Sitiju pripremaju teren za dolazak zemljaka, Begristajn je oduvek bio Pepov zaštitnik i ključni čovek iza kulisa za njegovu promociju u Barseloni, pa je jasno da će Gvardioli vrata biti otvorena.

"U Sitiju su uvereni da će, pre ili kasnije, Gvardiola biti trener. Ovo je projekat koji će trajati, mesto ga čeka, kada se bude odlučio da dođe u Englesku. Da li će to biti već narednog leta, teško je reći, to zavisi od rezultata Sitija, ali i Bajerna. Nije tajna da su razočarani Pelegrinijem, ali dok ima realistične šanse za odbranu titule, sigurno neće biti smenjen", rekao je "Miroru" izvor iz kluba.

Pelegrini ima ugovor na tri godine, dakle do jula 2016. On je među deset najplaćenijih menadžera na svetu, godišnje zarađuje oko 4.2 miliona evra, pa ni raskid ne bi bio toliko skup, kao što je recimo bio svojevremeno Manćinijev, ili trenera u nekim drugim engleskim klubovima, poput Di Matea, Viljaš Boaša...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Roči Salamanka
Friday, 07.11.2014
12:27

Auuuuuu Pep kad bi preuzeo Siti to bi bilo novo poglavlje u PL i vise uzbudljivo nego do sada,Pep vs Mou sudar "brace" :)

avatar
dejannk
Friday, 07.11.2014
16:13

kao navijac city-a ne bih volio to, njegova igra sa `tika-takom` i posjedom je toliko dosadna, vise mi se svidja pelegrinijev napadacki fudbal (onaj od prosle sezone). A pelegrini ove sezone pokusava sa nekom taktikom kroz sredinu umjesto da igra kao prosle sezone po bokovima uz onakva krila, naprimjer desni bek Zabaleta imao je prosle sezone 5-6 asistencija kolarov isto tako, o navasu silvi i nasriju da ne pricamo

avatar
Fedex
Friday, 07.11.2014
11:56

Vratite na staro!!

avatar
AC Milan-najtrofejniji klub na svetu
Friday, 07.11.2014
11:49

Prica se da je nezadovoljan platom, i da mozda predje u Liverpul.

avatar
Balkan
Friday, 07.11.2014
16:53

sta ce sa irskim mesarom?

avatar
ruud gullit
Friday, 07.11.2014
11:42

Matori je po meni vec odavno zreo za sut kartu, i nek povede slobodno sa sobom i Demikelisa.

avatar
Carina
Friday, 07.11.2014
16:58

Zreo za sut kartu? Pa pre tri meseca je osvojio titulu. Sta si mislio, tako se osvaja liga sampiona, jel? Pa vidi koliko smo mi cekali. Vidi kolike premije deli PSZ seik, ali dzabe, osvojice ako im je sudjeno, nista na silu