Pele: "Bog zna razloge katastrofe u polufinalu"

Autor: Beta Beta
subota 25.04.2015.
01:45
Izvor: Beta

Možda i najteži poraz u istoriji nacionalnog fudbala doživeo je Brazil u polufinalu prventsva sveta koje je odigrano u njihovoj zemlji.

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Legendarni brazilski fudbaler Pele rekao je da je težak poraz njegove reprezentacije od Nemačke u polufinalu Svetskog prvenstva prošlog leta "katastrofa koju niko nije mogao da predvidi".

Brazil je prošlog leta bio domaćin Mundijala, a u polufinalu je izgubio sa 1:7 od Nemačke, koja je kasnije i osvojila turnir. Posle Svetskog prvenstva selektor Brazila Luis Felipe Skolari je podneo ostavku.

Pele je rekao da je još u šoku od te katastrofe koja je zadesila Brazil.

"Ta polufinalna utakmica je nešto što niko ne može da objasni. Pre turnira svi su mislili, čak i ljudi koji se ne razumeju mnogo u fudbal, da će u finalu igrati Brazil i Španija. Ali nemački tim je bio dobro pripremljen i dobro je igrao", rekao je Pele, preneli su britanski mediji.

"Onda je došla katastrofa u polufinalu. To je zaista katastrofa koju niko nije mogao da predvidi. Brazil je mogao da izgubi sa 0:1 ili 0:2, ali izgubio je sa 1:7, a izgubio je i utakmicu za treće mesto (od Holandije) sa 0:3. To samo Bog može da objasni", dodao je Pele, koji je tokom karijere osvojio tri titule svetskog prvaka.

Reprezentaciju Brazila je posle Mundijala preuzeo Karlos Dunga i ekipa je od tada pobedila u svih osam utakmica.

Podsetimo se kako je izgledala katastrofa u polufinalu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
AdrovicEsad
Saturday, 25.04.2015
22:47

nema filozofiranja sve se zna sto i kako, Brazil je bio jedan od favorita i od velike zelje su izgoreli, jel da je bio stub odbrane Brazila Silva i Neymar druga bi prica bila, ali tako je kad je najteze a najboljih nema

avatar
DjovaneElber
Saturday, 25.04.2015
09:37

Kako su ih razmontirali to se nece skoro videti da tako neko ponizi domacina i to Brazil.

avatar
Marco Popovich
Saturday, 25.04.2015
09:24

Da nije razlog Skolari? Kad ne zoves Mouru,Kutinja itd a prvu postavu ti igra Paulinjo i Fred

avatar
Uncounquered
Saturday, 25.04.2015
03:30

Kad proradi fudbalski Nemacki mentalitet, bolje i da ne igras protiv njih, jer moze da se desi katastrofa...to je prvo osetila Barselona pre 2 sezone, pa zatim Brazil prosle godine, kao i Porto pre par dana.

avatar
StefaNN
Saturday, 25.04.2015
02:31

Desilo se to da je özil namerno promasio zicer jer je hteo 7up :D

avatar
ppera 1
Saturday, 25.04.2015
02:20

Nisam Bog al' znam razlog katastrofe: Jo, Fred i ostali zalutali likovi uz izostanak Neymara. Brazil je mogao da sastavi barem 2 puta jaču reprezentaciju, al' samo Scolari zna zašto je pozvao te likove. I kada bi se ponovila utakmica u istom sastavu Brazila, opet bi isto prošli...