Pejčinović: "Imamo kvalitet za drugu fazu LE"

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 12.09.2017.
14:43
Izvor: Sportske.net

Srpski fudbaler Nemanja Pejčinović sa uspehom je započeo novu sezonu u Lokomotivi iz Moskve, za koju nastupa već četiri godine.

Epa/Armando Babani
Epa/Armando Babani

Povezane vesti

Moskovljani su posle devet kola na drugom mestu ruske Premijer lige, a u četvrtak ih očekuje početak takmičenja u Ligi Evrope, gde će im protivnici u Grupi F biti Kopenhagen, Šerif i Zlin. Srpski defanzivac s optimizmom dočekuje kontintentalno takmičenje.

"Ambicije ove godine u Evropi su veće nego pre dve godine. Imamo dobru grupu koju moramo da prođemo, s obzirom na protivnike koje smo dobili. Imamo kvalitet za drugu fazu takmičenja u Ligi Evrope. U četvrtak je prva utakmica i nadam se da će to biti naša prva tri boda. Spremićemo se najbolje što možemo", kaže Pejčinović.

Lokomotiva u četvrtak gostuje Kophenagenu, koji će, na papiru, Moskovljanima biti glavni rival za prvo mesto.

"Verujem da je Kopenhagen najteži protivnik u ovoj grupi, ali ne treba potcenjivati ni ostale. Danci su, možemo slobodno da kažemo, skoro pa standardni u Evropi poslednjih godina, za razliku od nas. Možda imaju više iskustva, ali uz kvalitet koji imamo, ne bi trebalo da nam predstavljaju problem u osvajanju prva tri boda", rekao je Pejčinović.

Lokomotiva je u prethodnom kolu Premijer lige nekoliko minuta pred kraj ispustila pobedu u Groznom, koja je mogla da ih dovede na prvo mesto.

"U Groznom je uvek teško da se igra, atmosfera je drugačija nego na drugim stadionima. Teren je bio vrlo loš i bili smo bez igre u sredini terena, gde smo inače dosta superiorni u odnosu na druge ekipe. Nismo imali dovoljno sreće da u poslednjih 7-8 minuta sačuvamo gol, ali ni bod nije loš na tako teškom gostovanju", smatra Pejčinović.

Pejčinovićeva ekipa igra sjajno u šampionatu, gde njegov tim ima sve jaču podršku navijača.

"Za sada držimo drugu poziciju, videćemo kako će prvenstvo dalje da se odvija. Navijači u sve većem broju dolaze da nas podrže i to nam daje vetar u leđa. Ne smatramo sebe favoritima za osvajanje prvenstva, za sada smo skromni u željama, osvajanje mesta koje vodi u Evropu je i dalje glavni cilj", zaključio je Pejčinović.

Meč Kopenhagen – Lokomotiva Moskva igra se u četvrtak, od 19 časova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke