Partizane, uzdaj se u iskustvo u Evropi, jer Videoton to nema!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 04.08.2017.
18:26
Izvor: Sportske.net

Ekipa Videotona u novijoj istoriji doživljava veliki rast, a zanimljivo da je u skoro svakoj sezoni igrala protiv ekipe sa ovih prostora.

screenshot - Twitter
screenshot - Twitter

Povezane vesti

Klub koji je osnovan 1941. godine i koji je nosio različita imena kroz istoriju, od 2009. godine nosi ime Videoton i od ove sezone ima srpskog stručnjaka za trenera, Marka Nikolića.

Upravo će Marko Nikolić ključnu utakmicu u kvalifikacijama za Ligu Evrope igrati protiv svog nekadašnjeg tima, Partizana, voljom žreba, a pored srpskog trenera, tu su i igrači poput Danka Lazovića i Marka Šćepovića koji su nosili crno-beli dres.

Radi se o klubu koji je dva puta bio šampion Mađarske, 2011. i 2015. godine, a i ove godine imaju najviše ciljeve zbog čega je i doveden srpski trener.

Uložen je veliki novac u ovaj klub, mađarski predsednik Vlade Viktor Orban je takođe blizak klubu i želi da od njega napravi velikana.

Partizan stoji na tom putu, a pre njega su to činili klubovi sa Balkana. Najveći uspeh u novijoj istoriji su im učešće u Ligi Evrope 2012. godine, ali su tada završili kao treći, iza Genka i Bazela, a ispred Sportinga u grupi. Te godine je i Partizan igrao Ligu Evrope, ali je takođe završio kao trećeplasirani u grupi.

Mladost Podgorica je bila njihov prvi protivnik 2013. godine u kvalikacijama za LE, ispostavilo se i koban, pošto su ih Crnogorci eliminisali.

2015. godine je ovaj tim uspeo da osvoji ligu i da izbori kvalifikacija za LŠ, ali su kasnije ispali od BATE Borisova u trećoj rundi, a kasnije su demolirani i od Leha sa 4:0 u ukupnom rezultatu u okviru kvalifikacija za LE.

Videoton je igrao naredne godine kvalifikacije za LE, sastali su se i sa Čukaričkim na čuvenoj "Pančo areni" u rodnom mestu gore pomenutog Orbana. Videoton je uspeo da savlada srpski tim, ali je kasnije ponovo izgubio u trećem kolu kvalifikacija, ovoga puta od Midtjilanda.

Ove godine njihov put vodi do Lige Evrope preko Balzana sa Malte, Nome Kaljua iz Estonije i Bordoa iz Francuske. Da li je Partizan veliki zalogaj?



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Ninoslav Krejic
Friday, 04.08.2017
23:16

Ajmo Partizan napred pa od Olimpijakosa u Grckoj nisi izgubio a Olimpijakos jaci od Videotona

avatar
El Matador PFC-FCB
Friday, 04.08.2017
20:31

Sve pare na Partizan kombinacija 1-1 i 4+!

avatar
Carina_11303
Friday, 04.08.2017
18:33

Jedan grobar ce da ispadne. To je lepa vest.