Pardjuov Palas preokretom do bodova protiv Totenhema!

Autor: Boban Filipović
subota 10.01.2015.
20:27
Izvor: Sportske.net

Veoma dinamičan meč viđen je u malom londonskom derbiju na 'Selharst Parku' u poslednjem meču subotnjeg programa, odigranog u okviru 21. kola Premijer lige, u kom su domaćini nakon preokreta došli do celog plena...

Beta/AP Photo/Tim Ireland
Beta/AP Photo/Tim Ireland

Povezane vesti

Premijerligaški debi Alana Pardjua na klupi kluba čije je boje branio u igračkim danima završio se trijumfalno. Kristal Palas je ostvario pobedu u prvenstvu posle mesec i po dana!

U prvom delu igre nije bilo golova, Totenhem je bio nešto bolji rival na terenu, prvo veće uzbuđenje zbilo se kada je Eriksen je imao jedan zicer koji odlazi u nepovrat, ali je najbolju šansu nešto kasnije propustio Marej kada je Igo Loris fenomenalno intervenisao.

'Pevci' su krenuli silovito u nastavku i stekli prednost već nakon 4-5 minuta igre.

Naser Čadli je proigrao Harija Kejna, a napadač Totenhema demonstrirao da je u paklenoj golgeterskoj formi - 0:1.

Britain Soccer Premier League

Nedugo potom Loris je sačuvao svoju mrežu sjajnom refleksnom intervencijom kada je skinuo zicer Gajlu, ali to je bio samo nagoveštaj inicijative Kristal Palasa koja će uslediti.

U 68. minutu meča penal za domaćina, Stambuli je igrao rukom u svom šesnaestercu, sudija Tejlor pokazuje na belu tačku, Dvajt Gajl je siguran izvođač - 1:1.

Nekoliko minuta kasnije još jedna sporna situacija u šesnaestercu gostiju, lopta je pogodila Kajla Vokera u ruku, ali ovog puta se pištaljka nije čula.

Ipak, taj sudijski propust kao da se vratio Palasu, deset minuta pre kraja regularnog dela Džejson Pančon je pogodio samo ćoše Lorisovog gola i doneo prednost svom timu. Golu je prethodila asistencija rezerviste Zahe nakon solo-prodora sa levog krila, tek što je ušao u igru umesto pomenutog Mareja.

Britain Soccer Premier League

Vilfred Zaha, koji se vratio u Palas kao pozajmljeni igrač Mančester Junajteda, imao je i dve fine prilike u sudijskoj nadoknadi da reši sve dileme, ali Loris je bio dobro postavljen.

Ni šest minuta zaustavnog vremena nije pomoglo gostima iz severnog dela prestonice da još jednom savladaju Speronija i izbegnu poraz na 'Selharst Parku'. 

Ostalo je 2:1, golove pogledajte OVDE.

Kristal Palas pod Pardjuovim kormilom beži iz opasne zone i dolazi na 15. mesto na tabeli, Totenhem ostaje peti.

Britain Soccer Premier League

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Kralj Stiven
Saturday, 10.01.2015
21:31

Dosta ih je sreca sluzila ove sezone vreme je da se sve to vrati.

avatar
Djalminha8
Sunday, 11.01.2015
01:07

Kaze navijac Liverpula svaki mec po 2 penala vam sude i ne mozete da pobedite.

avatar
Kralj Stiven
Sunday, 11.01.2015
11:25

Lester 15 puta ostecen u jednoj utakmici protiv Totenhema,Junajted ostecen i koliko golova na srecu u zadnjih 10 minuta utakmice.nProsle sezone 0-5 i 4-0 ove 0-3 eto vas mozemo ne samo da pobedimo nego i ponizimo.