Paragvaj deklasiran, Argentina - Čile za tutulu!

Autor: Boban Filipović
sreda 01.07.2015.
06:59
Izvor: Sportske.net

U finalu ovogodišnjeg kopa Amerika igraće domaćini i 'Gaučosi', koji su rano jutros u drugom polufinalu 'častili' svoje severne susede sa 'pola tuceta' golova. Mesiju se opet nije dalo da se upiše u strelce, nadomestio je to sa tri asistencije.

Beta/AP Photo/Ricardo Mazalan
Beta/AP Photo/Ricardo Mazalan

Povezane vesti

Igra mačke i miša u drugoj polufinoj utakmici prvenstva Latinkse Amerike odigranoj na stadionu 'Minisipal' u čilenaskom gradu Konsepsionu.

Najveći favorit takmičenja, Argentina, razbio je Paragvaj, reprezentaciju koja je u grupnoj fazi uspela protiv njega da ostane neporažena uprkos tome što je imala dva gola zaostatka na poluvremenu.

Ipak, kada je ulog bio plasman u finale, to je bila sasvim druga priča...

Prvo veće uzbuđenje na utakmici zbilo se pred golom 'Gaučosa', iskusni napadač Roke Santa Kruz je oprobao svoj šut iz daljine, ali lopta ide pored Romerovog gola.

Na prvi gol se čekalo 15 minuta, Leo Mesi je izveo slobodan udarac iskosa sa leve strane, Markos Roho je najsnalažljviji pred golom Husta Viljara - 1:0 za Argentinu.

Roho

Prekaljeni golman Viljar negudo potom skida pokušaj Havijera Pastorea, ali ga sjani vezista PSŽ-a u narednom direktnom duelu primorava da drugi put vadi loptu iz mreže. Igrao se 27. minut, Leo Mesi je ponovo bio u ulozi asistenta.

Chile Soccer Copa America Argentina Paraguay

Argentina je dosta bolji rival na tarenu, ali je trenutak ležernosti u samom finišu prvog poluvremena vratio Paragvaj u igru.

Jedna loše ispucana lopta iz poslednje linije odbrane 'Gaučosa' otvorila je kontru Paragvajaca, čovek koji je 'ukrao' Argentini pobedu u pomenutom meču u grupnoj fazi, Lukas Barios, ne prašta, 1:2 je rezultat pri kom se odlazi na odmor, sve ostaje otvoreno.

barios

Međutim, nade Paragvaja su ugašene već posle osam minuta igre u nastavku, budući da je Anhel Di Marija u tom periodu postigao dva gola čime je širom otvorio vrata finala svojoj reprezentaciji.

Prvi gol 'El Fidea' je bila rutinska završnica polukontre na asitenciju Havijera Pastorea, a drugi 'otpadak' sproveden u mrežu nakon što je Viljar skinuo zicer Pastoreu posle masteralnog proigravanja Mesija.

Chile Soccer Copa America Argentina Paraguay

Di Marija je mogao da zabeleži het-trik u intervalu od samo 10 minuta, ali Husto Viljar odličnom intervencijom kroti njegov pokušaj 'iz prve'.

Zanimljivo, sredinom drugog poluvremena ekipe su izjednačene po broju udaraca ka golu protivnika, a Argentina ima tri gola prednosti u tom trenutku.

Na 20-ak minuta pre kraja utakmice 38-godišnji Husto Viljar diže publiku na noge, fantastičnom intervencijom sprečio je Lea Mesija da ga savlada.

viljar

Ipak, u poslednjih 10 minuta Argentina postiže još dva gola i u velikom stilu odlazi u finale na megdan domaćinu Čileu.

'Petarda' je pukla kada je Serhio Aguero glavom zatresao mrežu rivala nakon odličnog cenatršuta s levog krila Anhela Di Marije i tako postigao drugi gol protiv Paragvaja na ovom turniru.

aguero

Konačnih 6:1 postavlja Gonazlo Iguain u 83. minutu tek što je ušao u igru umesto Kuna. 'Pipita' je stavio "tačku na I" posle nove asistencije Lea Mesija, treće na ovom meču.

iguain

Sve golove sa drugog polufinalnog meča Kopa Amerika pogledajte u prilogu:



Paragvaj i Peru će se u subotu u ranim jutranjim časovima boriti za bronzu, dok će odluka o novom šampionu Južne Amerike pasti pre ponoći istog dana.

Čile pred svojom publikom juri svoju prvu titulu kontinentalnog prvaka, Argentina 15-tu i ima priliku da se izjednači sa rekorderom i još uvek aktuelnim šampionom Urugvajem. 'Gaučosi' su poslednju titulu na Kopa Amerika osvojili pre 22 godine u Ekvadoru.

Zanimljivo, na poslednja četiri prvenstava Latinske Amerike na kojima je Čile bio domaćin (od šest ukupno, ovo je sedmo), Argentina je postajala šampion. Poslednji put to se dogodilio 1991. godine, tada su 'Albiselesti' bili aktuelni svetski vicešampioni, isti je slučaj i sada.

Samo jedanput u istoriji su se Čile i Argentina našili u finalu, bilo je to pre 60 godina, 'Gaučosi' su slavili minimacem u Santjagu protiv domaće selekcije i postali prvaci kontinenta jublilani 10. put. Jedini gol na tom meču postigao je najbolji strelac tog šamponata  iz 1955. godine Rodolfo Miheli.

Chile Soccer Copa America Argentina Paraguay

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

23 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Barça el honor
Wednesday, 01.07.2015
17:29

Odlicna utakmica,mozda Paragvaj nije bas zasluzio da primi 6 golova ali Argentinci su bili opasni u svakom napadu kad krenu.Di Marija je bio odlican,Pastore je takav majstor sa loptom,Aguero je odigrao lepo iako je dao samo jedan gol mnogo je trcao.Mesi je delovao maestralno,plesao je po terenu,bukvalno je zasluzan za 5 golova iako ima 3 asistencije mislim zvanicno. Steta sto nije dao gol ali koliko igra igra za ekipu i koliko je podredjen timu,to je kljuc. Samo treba da igra malo blize golu moje misljenje.

avatar
DjovaneElber
Wednesday, 01.07.2015
13:30
avatar
Nikola M.
Wednesday, 01.07.2015
12:34

Definitivno i najbolja partija Argentine na ovom takmičenju. Mesi je izdominirao, za mene najbolji igrač na terenu, šteta što se nije upisao u strelce, ali treba pohvaliti i Pastorea, koji je zaista bio odličan i Di Mariju za dva gola i asistenciju. Navijam za Argentinu u finalu, voleo bih da osvoje, imaju jaču ekipu od Čilea, mada ni oni nisu za potcenjivanje, čim su stigli do finala.

avatar
LuisSuarezFB
Wednesday, 01.07.2015
12:11

I opet je Mesi proglasen za najboljeg igraca utakmice jer je maestralno odigrao.. Bukvalno ga je bilo svuda tako da idemo Mesi po jos jednu titulu i zlatna lopta je 100 % tvoja..

avatar
XL
Wednesday, 01.07.2015
12:10

Odlicna Argentina, Di Maria igrac meca zasigurno.

avatar
LuisSuarezFB
Wednesday, 01.07.2015
14:54

Igrac meca po mnogima iako nije dao gol je Mesi.. Jer je preodlicno odigrao a i zvanicno je proglasen najboljim igracem utakmice.. Na svakoj tekmi Argentine on je proglasen najboljim igracem. Zasluzeno! :)

avatar
XL
Wednesday, 01.07.2015
18:23
avatar
Wednesday, 01.07.2015
15:32

Mesi je igrac utakmice, a ne Di Marija.

avatar
Susaeta
Wednesday, 01.07.2015
12:09

Bravoo Gaucosi, kakva igra. Samo da demantujem ove kriticare mesija, koji samo gledaju golove. Na ovom mecu je messi imao 3 asistenicije i direktno ucestvovao u jos 2 gola. Ovo kazem za 'velike' poznavaoce fudbala, jer golovi nisu sve u fudbalu. Pozdrav ;)

avatar
Ole Gunar Solšer
Wednesday, 01.07.2015
11:58

Al nece gol Messija na ovom kupu, ali nema veze odlicno je odgirao svaki mec.

avatar
Wednesday, 01.07.2015
11:22

Kakva partija Mesija, nevjerovatno. Covjek je bio ukljucen u pet golova aktivno i iz toga tri asistencije. Nema o njemu sta da se kaze... Najbolji igrac vec godinama bez konkurencije, po zavrsetku karijere sigurno i svih vremena!

avatar
ADIS-M-UNTD
Wednesday, 01.07.2015
11:19

odlican nastup di marije 2 gola i asistencija za aguera,takav nam treba i u man untd problem je bio sto nije imao slobodu u igri jer je defanziva blago receno bila uzas odbrana zadnji vezni,dolaskom stopera i zadnjeg veznog snajderlina to bi izgledalo puno bolje za di mariju i herereu jer bi imali vise slobode jer bi im ledja bila zastiicena cvrstom defanzivom,jer i kretivcima se desi da pogrese i da naprave kontru zbog toga su igrali u grcku bojali se greske da nebi primili gol iz kontri i nije bilo puno pokusaja podvale lopte ili prebacivanja odbrane islo se na sigurno,sad ce on dobiti na pouzdanju vidio je da nije zaboravio davat golove sto ce iskoristiti i u man.untd van gal ce mu dati priliku vjerovatno u startnih 11 sa depayom kao krilima,sad samo objezbjediti potpis snajderlina i onda krenut ako ne ramos onda otamendi nebi bilo lose bek desni ali ako i ne dodje imamo tu izbora ja sam jos za jednog kreativca koji zna podvatiti loptu suska se o gaitanu pa cemo vidjet...pijacno ludilo je pocelo.

avatar
Bojan Aleksic
Wednesday, 01.07.2015
11:18

Au ljudi, sta im je Mesi radio to nije humano. Driblinzi, proigravanja, strasno... Jedino ga gol nije hteo u vise navrata. Pastore je isto odigrao doktorsku utakmicu.

avatar
S-I-M-K-E_
Wednesday, 01.07.2015
11:14

Messi je odigrao fenomenlanu partiju,ali nevjerovatno koliko ga nece gol u dresu Argentine,kao da je zavracan...3 asistencije,ali gol nece pa nece...Posle svega,nadam se da ce dati gol u finalu,zasluzio je to.

avatar
fcb
Wednesday, 01.07.2015
10:55

Možete da pričate sto god hoćete, ali Messi je ubjedljivo najbolji igrač ove ekipe i bukvalno sve potiče od njega, i nevjerovatno je koliko je nesebičan i koliko igra za ekipu, a sa druge strane mi je fascinantno koliko su ostali igrači argentine sebični u mnogim situacijama, nevjerovatno mi je da kod drugog gola di marije pastore nije vratio mesiju loptu, a messi je imao prazan gol... Argentina zaista ima ogroman napadački potencijal, ali je jasno da sve potiče od mesija, nevjerovatan plejmejker

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Wednesday, 01.07.2015
10:21

Koliko kosta Pastore?

avatar
Wednesday, 01.07.2015
15:33

Koliko god da kosta od PSG-a ga nece niko kupiti.

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Wednesday, 01.07.2015
17:33

Verovatno i nece, ali nikad ne reci nikad...

avatar
O\'Sullivan147
Wednesday, 01.07.2015
09:56

Vamos Argentina...

avatar
Romarioooo
Wednesday, 01.07.2015
09:33

pogledajte svvih 6 golova i u svakoj akciji je messi sudjelovao,,i onda se nadju komentirat messi ne igra za argentinu isto,, mozda ne zabija toliko golova jer se podredio ulozi playmakera i vise ne igra u spicu napada kao na proslim kvalifikacijama za sp kad je bio ponajbolji strijelac ... Kako mu karijera bude isla sve ce vise ovako igrat,, zabijat ce 30ak golova po sezoni a asisistirat ce 20+ medjutim trofeje ce uvijek osvajat jer igru svog tima cini jednostavnijom... Kladim se da ce karijeru zavrsit bar s jos 3 - 4 zlatne lopte i brdo timskih trofeja... argentina je najjaca reprezentacija na svijetu,, i u finalu s njemackom su to bili medjutim ozljeda di marie, neigranje pastorea( jedini istinski znalac, pass igrac kao messi) i par zicera higuaina i palacia su ih kostali....

avatar
Делија_момак
Wednesday, 01.07.2015
09:20

Морали смо више пута да критикујемо игру Аргентине не би ли силне светске звезде нешто урадиле. Свака част за пладман у финале. Наравно, Меси ће подићи трофеј ако судије не буду опет гурале Чиле

avatar
čombe
Wednesday, 01.07.2015
08:27

Odlicnu ekipu ima Argentina! Messi, Aguero, Di Maria, Tevez, Mascherano, Zabaleta, Otamendi, Rojo.. Nadam se da ce osvojiti kopu!

avatar
The Best (I\'m back)
Wednesday, 01.07.2015
07:41

Svaka cast Mesiju, potpuno se zrtvovo za ekipu gladam ga kad Argentina napada, covek se 2-3 puta vratio u odbranu, ali bukvalno u odbranu da zapocne napad, uopste nije sebican...4 gol di marije je dokaz kako statistika moze da zavara coveka...ono je 90 posto mesijev gol...