Pankov: "Od Pavljučenka mogu mnogo da naučim"

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 15.02.2017.
15:09
Izvor: Sportske.net

Talentovani srpski fudbaler pronašao je u Uralu pravog mentora i uzora.

fc-ural.ru/Павел Кирбятьев
fc-ural.ru/Павел Кирбятьев

Povezane vesti

Srpski fudbaler Radovan Pankov posle završenih priprema sa Uralom ističe zadovoljstvo i nestrpljivo očekuje nastavak ruske Premijer lige početkom marta.

"Pripreme su bile naporne, igrali smo dosta utakmica. Osećam se sjajno i jedva čekam da prvenstvo počne. Mislim da je ekipa zaista spremna. Težina u nogama se još oseća, ali verujem da sada kada počnemo sa ritmom od jednog treninga dnevno, da ćemo dobiti na svežini" kaže Pankov.

Prva takmičarska utakmica za Ural u nastavku sezone biće četvrtfinalni duel u Kupu sa ekipom Krasnodara za koju mladi defanzivac kaže da će biti veliki izazov.

"U pitanju je jedna od najboljih ekipa u ligi. Biće izuzetno teško, ali je dobro što igramo na našem terenu. Tražimo ove sezone šansu u Kupu i videćemo dokle možemo da dođemo" smatra Pankov.

Ural trenutno zauzima 13. poziciju od 16 ekipa, ali 21-godišnji fudbaler veruje da će njegov tim biti uspešan u borbi za opstanak.

"Siguran sam da ćemo ostati u ligi jer imamo dobru ekipu. Jesenas smo stvarno igrali odlično, ali nismo imali dovoljno sreće. Verujem da ćemo opstanak izboriti i bez baraža" rekao je Pankov.

Ruska liga ima veliki kvalitet, a Pankov veruje da će svojim trudom i zalaganjem zaslužiti veću minutažu na proleće.

"Prvih šest meseci je bilo teško, pratio sam igrače koji su bili ovde pre mene. Tražio sam svoje mesto, merio svoje mogućnosti u odnosu na ostale. Nedavno se pojavila opcija da idem na pozajmicu, ali nisam hteo iz razloga što verujem u sebe. Odlučio sam da ostanem ovde i verujem da ću dobijati sve veću šansu jer smatram da radom i kvalitetom to zaslužujem" objasnio je Pankov.

U Ural je letos stigao i čuveni ruski fudbaler, Roman Pavljučenko i Pankov smatra da je od velike koristi imati u timu igrača sa takvim iskustvom.

"Svako ko se makar malo razume u fudbal, zna ko je Roman i kakav kvalitet nosi. On je igračka legenda ruskog fudbala i kao takav nam svima u ekipi znači, a nekako smo on i ja ostvarili poseban odnos. Koliko je dobar igrač, toliko je i dobar čovek i odmah smo se sprijateljili. Družimo se i na terenu i van njega i zaista je sjajan momak" zaključio je Pankov.

Prvu takmičarsku utakmicu u nastavku sezone, Ural igra sa Krasnodarom u Kupu Rusije, 28. februara.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke