Pankov: "Napad na titulu prvaka Kipra"

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 02.07.2017.
13:55
Izvor: Sportske.net

Mladi srpski reprezentativac ove sezone braniće boje AEK-a iz Larnake kao pozajmljen igrač Urala.

screenshot: Youtube
screenshot: Youtube

Povezane vesti

Srpski fudbaler Radovan Pankov novi je član AEK-a iz Larnake. 21-godišnji defanzivac stigao je u kiparski klub kao pozajmljen igrač ruskog Urala.
 
"Pojavila se opcija da dođem na Kipar u veliki klub kakav je AEK iz Larnake. Za mene je najvažnije da igram, a svidelo mi se to što je ekipa završila na drugom mestu na tabeli i što se poslednjih godina bori sa APOEL-om za titulu. Vidim da je to sredina u kojoj mogu da napredujem i to mi je u ovom trenutku najvažnije" - ističe Pankov.
 
Srpski defanzivac kaže da je bio lična želja trenera AEK-a, Španca Imanola Idiakesa.
 
"Trener me je zvao, on je želeo da me dovede. Pričao sam par puta i sa sportskim direktorom. Nadam se da će ovo biti uspešnih godinu dana i da ću igrati. Došao sam na pozajmicu do kraja sezone, bez opcije otkupa" - kaže Pankov.
 
Mladi srpski reprezentativac kaže da je došao u klub sa velikim ambicijama, kako u domaćem šampionatu, tako i u Evropi.
 
"Sezona počinje 20. avgusta, kada startuje liga i traje do poslednje nedelje maja. Trenutno su u toku kvalifikacije za Ligu Evrope. Prošle godine su ispali u plej-of rundi od Slovana iz Libereca, a prethodno su prošli Spartak iz Moskve u trećem kolu. Ove godine su u prvom kolu pobedili Linkoln Red Imps iz Gibraltara sa 5-0. Želimo da se plasiramo u grupnu fazu Lige Evrope, u kojoj je klub igrao pre dve godine. Ambicija u domaćoj ligi je borba za titulu. Svi u klubu pričaju kako su ove godine zreli da napadnu prvo mesto, koje je prethodne izmaklo za samo četiri boda. Nikada u istoriji nisu bili prvaci i to im je cilj" - rekao je Pankov.
 
Srpski fudbaler ističe da mu je osnovni plan velika minutaža i da je već upoznat sa svojim novim sastavom.
 
"Najbitnije mi je da odigram što više, da imam utakmice u nogama i da se sledeće godine vratim u moj klub, gde bih nastavio da igram. Upoznat sam sa ekipom, ima dosta Španaca, a tu su i Makedonci Tričkovski i Mojsov, kao i Crnogorac Boljević" -  zaključuje srpski defanzivac.
 
Radovan Pankov je karijeru započeo u Vojvodini, gde je debitovao sa 18 godina, dok je u Ural prešao prošle godine. 21-godišnji fudbaler je nastupao za više mlađih kategorija u reprezentaciji Srbije.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke