Palermo danas mora da izgubi?

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 14.05.2017.
14:46
Izvor: Sportske.net

U suprotnom rizikuje da izgubi veliki novac, možda i šansu da se odmah sledeće godine vrati u Seriju A!

EPA/CORRADO LANNINO
EPA/CORRADO LANNINO

Povezane vesti

Čudna situacija danas na Siciliji.

Palermo je već u Seriji B, gostuje im Đenova koja još nije sigurna ima 33 bodova, pet više od Krotonea koji je u zoni ispadanja. Iza njih je i Empoli sa 32, koji gostuje nezainteresovanom Kaljariju.

Kvota na pobedu Đenove je 1.90, a priče o sigurnoj dvojci pojačala je informacija da Palermo jednostavno ne sme da pobedi u ovoj utakmicu.

U pitanju je novac, odnosno padobran koji dobijaju ekipe prilikom ipadanja. Ta pomoć je 60 miliona evra, 25 miliona ekipi koja je tri godine u Seriji A, 15 miliona za onu koja je dve godine u eliti i 10 za tim koji ispadne odmah pošto uđe, narednog leta.

Praktično, Peskara i Palermo su u autu, Krotone se još bori, ako ispadne, onda će Palermo uzeti 25 miliona. Međutim, ako ispadne Đenova, Palermo mora novac da podeli sa njima, što znači da će za dve godine gubiti po 12.5 miliona evra. To je velika razlika, sa padobranom koji za dve godine iznosi 40 miliona, Palermo bi bio favorit za povratak, ako ispadne i Đenova, sa novcem koji dele, stvari bi bile komplikovanije.

No, da vidimo, šta će Palermo učiniti danas, meč na "Barberi" se igra u 15 časova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Man united
Sunday, 14.05.2017
17:23

To je glupo sto dele. Ako su rekli 25, onda bi svi koji su 3 godine tu trebalo da dobiju 25. Al to su ipak Zabari. Skrtice u svakom pogledu.

avatar
Milos Nikolic
Sunday, 14.05.2017
17:15

Losa vam je anlaza bila,ali tako je kad samo lupnete a ne pogledate ko sa kim igra u sledecem kolu.Naimo Djenova kuci docekuje Torino i to su 3 boda koja su im dovoljna za opstanak jer Krotone ide u gostima Juventusu i tu nema sta da trazi.

avatar
Joey Barton
Sunday, 14.05.2017
15:01

Pare unistavaju igru, a mi sedimo i gledamo🤑 #Deathtomodernfootball!