Palas slavio u malom londonskom derbiju

Autor: Boban Filipović
subota 14.03.2015.
15:38
Izvor: Sportske.net

Na premijeri 28. kola Premijer lige, ekipa Alana Pardjua trijumfovala protiv Kvins Park Rendžersa na svom bunjištu.

Beta/AP Photo/PA, John Walton
Beta/AP Photo/PA, John Walton

Povezane vesti

Nije bilo većih uzbuđenja na 'Selharst Parku' u prvih 20 minuta igre, a onda je usledila erupcija oduševljenja na tribinama.

Bolasi je probio po levom boku, zavrrnuo u sredinu, a Vilfrid Zaha sporovodi loptu u mrežu.

Zaha je tako prekinuo golgeterski post na 'Selharst Parku', duže od dve godine se nije upisao u strelce na ovom stadionu. Želja za golom je bila toliko jaka, da su on  i Pančon ostali na travi usled sudara.

Vođstvo je dalo samopouzdanje domaćoj ekipi, dominirali su terenom, jedino vredno pomena od strane gostijuiz zapadnog dela prestonice bio je pokušaj Tarabta iz daljine koji je otišao preko gola.

Do odlaska na odmor Palas postiže još dva gola i time praktično završava posao.

Prvo je MekArtur pogodio mrežu nakon nove asistencije Bolasija, a samo dva minuta kasnije i Vord se upisao u strelce pošto je prethodno Zaha napravio dar-mar u protivničkom šesnaestercu.

Britain Soccer Premier League

U nastavku Kristal Palas znalački održava stečenu prednost, problem za Alana Pardjua mogla bi da bude povreda Džensona Pančona koji je morao van igre.

Finiš utakmice je protekao u znaku fudbalera Kvins Parka Meta Filipsa, ovaj momak je u 83. minutu utakmice postigao evrogol sa preko 35 metara i sigurno će biti u najužoj konkuenciji za najlepši gol sezone u Premijer ligi.

U poslednjim trenucima meča još jedna bomba Meta Filipsa, Speroni ovog  puta sigurni, ostalo je 3:1.

Golove sa 'Selharst Parka' pogledajte OVDE.

Ovim trijumfom, osim u tekućoj sezoni, Palas stiže do 12. masta an tabeli sa 33 osvojena boda, KPR je i dalje u opasnoj zoni sa 11 bodova manje.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke