Pako Alkaser - Dobro je krenulo, može li preteći Vilju?

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 13.10.2014.
15:32
Izvor: Sportske.net

Fudbaler Valensije dobija priliku od Visentea Del Boskea da pokaže svoje sposobnosti u napadu "Furije", svakako predstavlja budućnost ovog nacionalnog tima. Može li postati najefikasniji napadač ikad u Španiji?

Beta/AP Photo/Petr David Josek
Beta/AP Photo/Petr David Josek

Povezane vesti

Ima samo četiri nastupa za reprezentaciju Španije, ali i tri postignuta gola. Ako se po jutru dan poznaje, onda ovaj momak ima predispozicije da pretekne Davida Vilju, najboljeg strelca reprezentacije Španije u istoriji sa 59 golova na 97 utakmica.

Ovaj momak koji je rođen 1993. godine produkt je škole Valensije za koju i dalje nastupa sa velikim uspehom. Prošao je sve moguće selekcije Španije, da bi debitovao na meču sa Francuskom zamenivši Dijega Koštu.

Od tada, na svakoj narednoj utakmici daje gol, protiv Makedonije, Slovačke i Luksemburga, pokazavši čitavoj naciji o kakvom se fudbaleru radi.

Na poslednjoj utakmici protiv Luksemburga pokazao je da mu je potrebno svega malo prostora kako bi postigao gol, što je i učinio.

Radi se o budućnosti Španije, o momku o kome će se tek govoriti u narednim godinama.

Španci sledeći takmičarski meč igraju u novembru protiv Belorusije, a definitivno će ovaj momak biti među prvim imenima kada je napad "Furije" u pitanju.

Pored dobrih nastupa u reprezentaciji Španije, Alkaser igra sjajno i u Primeri ove sezone gde je već postigao 4 gola za Valensiju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke