Ozbiljna 'firma' - Lev vodi Nemačku na naredni Mundijal!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 12.07.2016.
15:17
Izvor: Sportske.net

Predsednik Fudbalskog saveza Nemačke Rajnhard Grindel potvrdio je u utorak da će Joakim Lev nastaviti da obavlja funkciju selektora "Pancera" do kraja kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji.

Beta/AP Photo/Frank Augstein
Beta/AP Photo/Frank Augstein

Povezane vesti

Fudbalski savez Nemačke (DFB) u utorak je još jednom potvrdio da neće odustati od zacrtanog kursa i sistema koji je ustanovljen nakon kraha doživeljenog na Evropskom prvenstvu 2004. godine.

Da Jirgen Klinsman nije odustao od selektorske funkcije nakon osvajanja trećeg mesta na Mundijalu 2006. godine verovatno bismo ga i danas gledali na klupi "Pancera", ali je FS Nemačke postavljenjem Joakima Leva napravio odličan potez.

Bivši zamenik Jirgena Klinsmana preuzeo je kormilo nacionalnog tima pre tačno deset godina, a danas je u Fudbalskom savezu Nemačke potvrđeno da će svoj mandat produžiti još najmanje dve godine.

Predsednik Fudbalskog saveza Nemačke Rajnhard Grindel i Joakim Lev dogovorili su se da aktuelni selektor "Pancera" ostane na klupi reprezentacije do kraja kvalifikacija za Mundijal u Rusiji, odnosno do završetka turnira ukoliko Nemačka obezbedi plasman na Svetsko prvenstvo.

Joakim Lev je Nemačkoj pre dve godine doneo titulu svetskog prvaka u Brazilu, a u prethodnih deset godina je svoj nacionalni tim dva puta vodio do polufinala Evropskih prvenstava i jednom do finala, dok je na Mundijalu u Južnoj Africi Nemačka osvojila treće mesto.

Podsetićemo da je Nemačka bila među glavnim favoritima za osvajanje Evropskog prvenstva u Francuskoj ali je u polufinalu eliminisana od strane domaćina turnira koji je kasnije poražen u finalu od Portugala.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
stanko1164
Tuesday, 12.07.2016
20:57

Jedini razlog zasto nisu osvojili prvenstvo je sreca tj suspenzije i povrede, tako da je ovo odlica odluka saveza

avatar
Mario Götze - Return
Tuesday, 12.07.2016
20:41

Odlicna odluka, sansa za Leva da osvoji kup konfederacija i da odbrani SP... Ima ekipu za to...

avatar
Mangus
Tuesday, 12.07.2016
16:23

Potpuno ispravna odluka. Nemcima je falilo malo srece na ovom turniru, pritom nisu mogli da racunaju na sve snage. Nisu se izblamiralai, pa nema razoga menjati sistem koji funkcionise

avatar
Bat
Tuesday, 12.07.2016
16:14

lev je odlican selektor sto bi ga menjali..prvaci su sveta,sad su ispali u polufinalu to nije neuspeh..realno samo im je falio jedan klasican napadac za francuze jer se gomez povredio

avatar
Lord Bobinhooo!
Tuesday, 12.07.2016
15:45

Ispravna odluka.