Ovo su razlozi zašto će Nejmar igrati na Olimpijadi!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 10.03.2016.
17:34
Izvor: Sportske.net

Brazil ce ovog leta nastupati na dva velika takmičenja, a Nejmar je uporan u nameri da svoju naciju predstavlja na oba.

Beta/AP Photo/Francisco Seco
Beta/AP Photo/Francisco Seco

Povezane vesti

Nejmar ne odustaje od ideje da u dresu Brazila nastupi i na Kopa Amerika i Olimpijskim igrama ovog leta. Ova odluka bi Nejmara naterala da odigra dodatnih 12 utakmica i pored činjenice da od prethodnog leta 24-godišnjak u svojim nogama ima 39 utakmica i da ga učekuje još 12 utakmica u dresu Barselone do kraja sezone a najverovatnije i par partija u Ligi šampiona s obzirom na rezultat i ambicije Barse u ovom takmičenju.

Ukoliko bi se ovo zaista obistinilo Brazilac bi propustio start naredne sezone sa katalonskom ekipom koja nije u obavezi da mu da dozvolu za nastup na Olimpijskim igrama kako to nije jedno od Fifinih zvaničnih takmičenja.

Iako se ljudima u Barseloni ova ideja ni najmanje ne dopada trener Brazila Dunga navodno je razgovarao sa šefom struke "blaugrane" Luisom Enrikeom o ovoj mogućnosti.

U prilog Nejmaru ide i trenutna situacija oko novog ugovora sa Barselonom koja ne bi smela da rizikuje potpis jednog od svojih najboljih igrača ne ispunivši mu želju da predstavlja svoju naciju na Olimpijadi.

Nejmaru bi mogla da pomogne da se nađe u Riju ovog leta i činjenica da je Barselona dozvolila Leu Mesiju da nastupi za selekciju Argentine na Olimpijskim igrama 2008. godine u Pekingu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ppera1
Thursday, 10.03.2016
23:57

Dečko je mlad i pojma nema za kakve gluposti se zalaže. Ok je što želi da igra na Copa America, ali Olimpijada je fudbalska komedija. Zlatna olimpijska medalja je san svakog atletičara, a u fudbalu je ona u rangu kupa Katalonije. Ovo bi trebalo da mu objasni neko od starijih, pre nego što ga iznesu sa nekog od tih terena...

avatar
Thursday, 10.03.2016
22:35

Razlog je samo zato što se u Brazilu održava olimpijada,da je bilo gde drugde nema šanse da bi nastupio.

avatar
Thursday, 10.03.2016
21:53

Dunga je rekao da ce se dogovoriti sa Barsom oko pustanja na Olimpijadu jer je u Riju i nikad Brazil nije to osvojio , da pred svojim navijacima pokusaju. Msm da Nejmaru treba odati priznanje kako se odnosi prema svojoj naciji. Ja kao navijac Barse bih ipak volio da propisti jedno takmicenje.

avatar
S-I-M-K-E_
Thursday, 10.03.2016
20:22

Ko prezivi pricace...Svaka mu cast,ali ce biti totalno iscrpljen posle Kopa Amerike i Olimpijade.Trebace mu odmor.

avatar
Amar Zornic
Thursday, 10.03.2016
18:42

Svaka cast Nejmaru zbog odnosa prema nacionalnom dresu :)