Ovo su najbolji strelci "El Klasika"!

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 20.10.2014.
17:51
Izvor: Sportske.net

Pogledajte listu od 7 najboljih strelaca svih vremena kada su u pitanju dueli Real Madrida i Barselone.

Beta/AP Photo/Andres Kudacki
Beta/AP Photo/Andres Kudacki

Povezane vesti

Istorija "El Klasika" je velika, ceo svet se zainteresuje za fudbal kada ukrste koplja Real Madrid i Barselona. U subotu 25. oktobra će se to desiti na stadionu "Santijago Bernabeu", sve oči biće uprte u njih.

Kada je istorija ovih duela u pitanju, kao bitna i interesantna stavka navodi se lista strelaca kada su dueli ovih ekipa u pitanju.

Evo i kako ona izgleda, zanimljivo da najbolji fudbaler sveta, Kristijano Ronaldo, nije među prvih pet. On se nalazi na sedmom mestu sa trinaest golova, ali ako nastavi da održava formu i da postiže dva gola po utakmici izbiće na treće mesto večne liste strelaca "El Klasika".

Četvrto mesto dele trojica igrača, a svakako da je najveći trag ostavio Ferenc Puškaš. Postigao je 14 golova u ovim mečevima, a Mađar je bio prvi čovek koji je u istoriji španskog prvenstva postigao više golova u sezoni nego što je igrao utakmica. Pored njega, za Real je u ovim duelima 14 golova postigao Francisko Gento, dok je za Barselonu toliko puta tresao mreže Reala Cezar Rodrigez. Obojica su to činili u kasnim četrdesetim godinama 20. veka.

Na trećoj poziciji se nalazi Raul, legenda Real Madrida. Ronaldo bi se sa dva gola mogao izjednačiti sa njim. Raul je protiv Barselone postigao 15 golova, čak tri je dao u jednom Super kupu.

Veliki Alfredo Di Stefano je na drugom mestu sa 18 pogodaka, 14 u ligi i po dva u kupu i Super kupu. Preminuo je nedavno, 7. jula.

Dakle, drugo mesto je rezervisano za Argentinca, baš kao i prvo.

Najbolji strelac u istoriji "El Klasika" jeste Leo Mesi sa čak 21 postignutim golom. On je još kao 19-ogodišnjak postigao het trik protiv Reala, a ni kasnije nije imao mnogo problema da savlada Kasiljasa (u velikoj većini slučajeva). Odigrao je 28 ovih duela.



Kada smo već kod toga, najviše pojavljivanja na derbijima ima Manuel Sančiz sa 43 utakmice, jednu više od Franciska Genta.

Ukoliko se u subotu pojavi Ćavi, legenda Barselone će se izjednačiti sa Gentom. Od aktivnih Iker Kasiljas je na 6. mestu sa 34 meča, dok je Leo Mesi na 8. mestu sa 28 pojavljivanja.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke