Ovo je plan za Mondijal u Kataru?

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 30.10.2014.
11:40
Izvor: Sportske.net

Najmoćniji evropski klubovi imaju ideju kada je u pitanju SP 2022. Ni leto, ni zima, nego?

Beta/AP Photo / Vegard Wivestad Groett, NTB scanpix
Beta/AP Photo / Vegard Wivestad Groett, NTB scanpix

Povezane vesti

Asocijacija najmoćnijih evropskih klubova ne pristaje da se igra na zimu, to bi poremetilo kompletnu sezonu, a leto otpada kao opcija, jednostavno prevruće je i ne bi postojali uslovi za igru.

Novi plan najmoćnijih bi podrazumeva proleće, odnosno kraj aprila kao početak Mondijala. Takmičenje bi trajalo do kraja maja, tada su temperature slične onima u Meksiku, Brazilu ili SAD leti, gde su se igrala svetska prvenstva u poslednjih nekoliko decenija.

One idu do 35 stepeni u kasnim popodnevnim časovima, a ako se bude igralo u noćnim terminima od 23 časa neće biti problema.

Ali, kako podesiti kalendar?

Grafikon


Tako što se kupovi neće igrati u sezoni, biće dosta vanrednih kola, naravno Liga šampiona ide ustaljenim tempom, ali sa manje pauza. Sve bi trebalo da se završi početkom aprila, a sezona će ranije startovati baš kup utakmicama.

To je okvirni plan, u ovom trenutku naravno nema detalja, grafikon pokazuje prosečne temperature, sezona 2021-22 bi počela ranije dve nedelje, uz seriju vanrednih kola sve bi moglo da bude gotovo u prvoj nedelji aprila, što bi omogućilo dovoljno vremena da se reprezentacije aklimatizuju i spreme za Mondijal.

Kada pogledate ovu zbrku, šta sve može da napravi jedna odluka. Jer, kakva god bude sezona pred Mondijal, na to će biti teško navići se...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke