Ovo je Gvardiolin tim za narednu sezonu!

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 05.07.2015.
21:58
Izvor: Sportske.net

Izmena skoro da neće biti, pogledajte kakav tim će imati na raspolaganju Pep Gvardiola!

Beta/AP Photo/Michael Probst
Beta/AP Photo/Michael Probst

Povezane vesti

Bajern iz Minhena je uspeo da odbrani titulu prvaka Nemačke, ali je to sve što su Bavarci uspeli da urade u prethodnoj sezoni pa deo navijača i nije bio baš preterano zadovoljan sezonom.

Pep Gvardiola je imao ogromnih problema pred sam kraj sezone kada se lomila sudbina ovog giganta u Ligi šampiona, Roben i Riberi su možda i glavni igrači ovog tima, ali su bili povređeni baš kada su ekipi najviše trebali.

Upravo su njihove pozicije udarne u prelaznom roku, Bajern je tražio ofanzivne veziste koji mogu da igraju po krilima, što zbog povreda pomenute dvojice, što zbog njihovih godina i činjenice da neće još dugo igrati na najvišem mogućem nivou.

Daglaš Košta je doveden za 30 miliona, ali pretpostavljamo da ga nećemo odmah videti u startnoj postavi ovog tima.

Postoji mogućnost odlazaka, pre svega se u poslednjih par dana spominje Mario Gece koji nije zadovoljan statusom (verujemo da ima dosta i činjenice da je doveden igrač koji mu je direktna konkurencija za mesto u timu), a već duže od mesec dana govori se i o odlasku Bastijana Švajnštajgera iz tima u Mančester junajted, ali je u ovom trenutku nemački reprezentativac bliži odlasku.

Priče da će Tomas Miler i Robert Levandovski napustiti tim nemaju osnovu, oni definitivno ostaju na "Alijanc Areni".

Manuel Nojer je neprikosnoven na golu, ali očekujemo dolazak još jednog golmana koji bi mogao da ga zameni jer je Reina otišao u Napoli. Još uvek je neizvesno ko bi to mogao da bude.

Odbrana je ista kao i prošle godine, teško da možemo očekivati dolazak još jednog štopera u tim koji bi mogao da zameni Dantea, Boatenga ili Badštubera. Pored njih, tu je i Benatia za koga se interesovalo nekoliko klubova.

Lama i Alabu očekujemo po bokovima, dok u sredini postoji previše kvalitetnih igrača i Pepa Gvardiolu očekuju tzv. slatke muke.

Ukoliko bude igrao sa dva zadnja vezna, očekujemo da to budu Ćavi Alonso i Švajnštajger, ali ne zaboravimo i Tijaga Alkantaru koji će se vratiti nakon sezone u kojoj je doživeo tešku povredu.

Milera očekujemo kao polušpica, po stranama su zaista muke za Gvardiolu.

Roben, Riberi, Daglaš Košta, Gece, sve su to igrači koji će dobijati priliku da igraju u prvoj postavi, ali kada se bude selektovao tim za one najjače utakmice dvojica od njih četvorice će morati da ostanu na klupi.

Ne zaboravimo na sredini terena i veliki potencijal koji dolazi iz Danske, Pjera Hojbjerga. Znaju to i naši mladi reprezentativci.

Havi Martinez je takođe igrač koga očekujemo u manje važnim utakmicama, teško da ćemo ga gledati u onim najbitnijim osim ukoliko ne dođe do nekih povreda zadnjih veznih igrača.

Pored njih, ne smemo zaboraviti ni Španca Bernata, igrača koji je dobijao priliku prošle sezone.

U napadu je neprikosnoven Levandovski, možda bismo u ovom trenutku mogli da očekujemo i jedno pojačanje u vidu igrača koji bi bio njegova zamena pošto je Klaudio Pizaro napustio klub nakon odluke da mu se ne produži ugovor.

Evo dve formacije u kojima možemo gledati Bajern ove sezone:

bajern formacija

bajern formacija

Postoji i opcija da se igra sa trojicom štopera, u tom slučaju bi Havi Martinez stao u odbranu, Alaba bi bio prebačen u vezni red, a veoma lako možemo očekivati na poziciji zadnjeg veznog i Filipa Lama.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

24 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
bayern
Friday, 10.07.2015
12:28

Smešno. Da li ste Bernata prodali ili izbacili iz tima? Kakav Dante, taj neće igrati celu sezonu niti 45 minuta.

avatar
Ter-Stegenn
Wednesday, 09.09.2015
20:10

Da ti odg na proslu vest Ter Stegenn sam napisao sa dva n zato sto sam imao jedan i zaboravio sifru eto zato jer sam hteo da i dalje koristim taj nik,a sto se tice trofeja momak mi smo ispred Al Ahlija tako da smo miljama ispred vas kad se saberu svi trofeji pogledaj saberi pa se javi da pricamo daleko ste iza Barse.!

avatar
Wednesday, 08.07.2015
08:37

Prva kombinacija. Bajern bez Riberija nije Bajern.

avatar
Stefan voli Real!
Monday, 06.07.2015
18:50

Isti tim bez razlike.

avatar
StormyLBZ
Monday, 06.07.2015
14:21

Ozbiljno ce Dante igrati umesto Benatie??

avatar
Monday, 06.07.2015
09:46

ova druga je mnogo realnija jer on obično igra sa 4-3-3 jedino što mislim da će Benatia dobeiti više minuta i mislim da će pre gurati ovog Costu nego Milera

avatar
Dale Cooper
Monday, 06.07.2015
02:26

Dajte Jupa da malo razdrma uspavani Bajern!

avatar
Mario Götze - Return
Monday, 06.07.2015
01:25

NOJER Alaba Benatia Boateng lam Svajni Gece Miler Roben Daglas Lewandowski super. Uz dovodjenje Hermana,darmijana I Zelkea bi bilo super.

avatar
Naprednjak
Monday, 06.07.2015
00:56

U odbrani je jedino siguran Boateng. Lam i Alaba su, nažalost, prekomandovani u vezni red i umesto njih dvojice će igrati Rafinja, odnosno Bernat, dok će se Martinez i Benatija klati za štopersku poziciju. Na sredini već brdo varijanti dolazi u obzir. Tijago je po nekoj mojoj proceni izvestan. U napadu očekujem Levu i Arjena kao startere. Gvardiola je napravio opšti haos od ekipe koju je Hajnkes sjajno upakovao. Nisam propustio niti jednu utakmicu prošle sezone i kad ja kažem da nemam pojma kakvu postavu mogu da očekujem sve vam je jasno.

avatar
Mickey Belgrade
Sunday, 05.07.2015
23:47

Svajni ako se povredi,bice odsutan do kraja sezone.

avatar
lamps8
Sunday, 05.07.2015
22:41

ako ovo bude postava bajerna 1/4 finala liga sampiona je maksimum

avatar
Ne$ke
Sunday, 05.07.2015
22:29

Ne znam nesto mi ne deluje ubediljvo ovakav tim Bajerna, morali bi polako da pripremaju zamene za Riberija i Robena oni su vrhunski igraci, ali nisu vise mladi, muce ih povrede itd...

avatar
Sunday, 05.07.2015
22:24

nijedna od ovih postava nece igrati,jer Roben i Riberi su stalno povredjeni,a onda umesto Dantea Martinez ili ako se oporavi Batstuber,onda treba da igra Daglas Kosta,nije valjda placen 30 miliona da sedi na klupi xD? a ostalo sve valja.

avatar
Nikola Nikola
Sunday, 05.07.2015
22:22

Šanse nema za ove sastave. Prvo, Dante neće biti prva, ne bi me iznenadilo da ga čak i prodaju. Drugo, Švajni i Ćabi neće biti zajedno na terenu. Treće, Bernat će biti prva postava 99,9%. Četvrto, Alaba će biti prekomandovan u vezni red. Peto, Martinez će uleteti u barem jednu kombinaciju 100%. Šesto, Gvardiola igra 3-4-3 i 4-3-3 nikada 4-2-3-1.

avatar
Bruno Bosnjak
Monday, 06.07.2015
08:19

Dosta toga si točno napisao osim da Guardiola ne igra 4-2-3-1. Igrali su tu formaciju nekoliko puta prošle sezone.

avatar
giggsy the master
Sunday, 05.07.2015
22:17

Ovo je isto kao prošle godine

avatar
Amar Zo
Sunday, 05.07.2015
22:17

Prvo golman je doveden a to je Ulrajh , drugo Badstuber je na pozajmici u Stutgart i ocekuje se novi stoper a to bi mogao biti perpektivni Rudiger. Nmg da verujem da ste za Martineza napisali da ce dobijati sansu samo u malim mecevima , cak msm da ce on biti najstandardniji a moguce je da ce igrati stopera.Alkantara je prva postava i ocekujem ga na ofanzivnog vezistu iza Robena,Milera i Leve. Tesko je prognozirat postavu Bajerna jer Gvardiola uvek experimentise i moguce je da ce igrati sa 3 pozadi gde bi Martinez bio jedan od stopera.Gece nece dozvoliti sebi da sedi jos jednu god ili ce otici ili ce igrati!!

avatar
Nikola Nikola
Sunday, 05.07.2015
22:42

Badštuber nije na pozajmici; zašto bi drugog najkvalitetnijeg štopera kog imaju slali na pozajmicu bilo kome!? nI još nešto što sam zaboravio - Džošua Kimič će zasigurno dobiti šansu već u prvoj sezoni, baš kao i Hojbjerg i Gaudino, upravo zbog toga sam i garantovao da Gundogan i slični tipovi igrača neće dolaziti u Bajern.

avatar
Amar Zo
Tuesday, 07.07.2015
13:16

Sto se tice Hojbjerga strasan je potencijal ali ne verujem da ce uspeti da se izbori za minutazu

avatar
Nikola Nikola
Tuesday, 07.07.2015
09:40

Holger Badštuber nije na pozajmici u Štutgartu, niti će biti poslat bilo gde. Ne znam ni odakle ti ta informacija uopšte.

avatar
Amar Zo
Monday, 06.07.2015
01:32

Badstuber je u Stutgardu na pozajmici gde ce tempirati formu zbog cestih povreda

avatar
zico
Sunday, 05.07.2015
22:13

ovaj tim je bio i prosle sezone samo sto su 4-5 fudbalera bili konstantno povredjeni

avatar
Javier Mascherano
Sunday, 05.07.2015
22:08

Nema nista od ove formacije. Opet ce Gvardiola igrati onu 3-3-2-1-1 formaciju. Opet ce mu Lam igrati zadnjeg veznog.. Nojer na golu, Napred Miler i Levandovski. Sve ostalo ce on nesto da izmislja..