Ovi timovi imaju najveći posed u Evropi

Autor: Miloš Marković
utorak 04.11.2014.
16:10
Izvor: Sportske.net

Statistika je jasna, iako i bez pogleda na nju nije teško pogoditi koji klubovi imaju najveći posed lopte u Evropi.

Beta/AP Photo/Frank Augstein
Beta/AP Photo/Frank Augstein

Povezane vesti

Bajern Minhen, Barselona i Pari Sen Žermen su tri kluba koja su najdominantnija u Evropi kada je u pitanju posed lopte.

Gvardiola, kao trener poznat po stilu igre koji forsira posed lopte, nalazi se na prvom mestu sa svojim Bajernom, dok su Katalonci i šampioni Francuske na drugoj i trećoj poziciji.

Bundeligaški šampion na svom kontu ima prosečnih 70% lopte u svom posedu po meču ove sezone, na osnovu kojih je došao do sedam od 10 pobeda u domaćem prvenstvu. Bajern je vodeći tim nemačkog takmičenja, sa 4 boda prednosti u odnosu na Volfsburg i Menhengladbah koji dele drugu poziciju.

Barselona je tik iza Bajerna sa svojih prosečnih 68% nakon deset odigranih utakmica.

Ipak, ove godine ni posed nije garancija uspeha, Barselona je u negativnoj seriji, poslednji poraz od Selte na domaćem terenu upalio je lampice i tim Luisa Enrikea odveo na četvrtu poziciju na tabeli.

U Francuskoj, PSŽ je krajnje impresivan u odnosu na svoje rivale, sa svojih 66% poseda lopte. Nesavladivi nakon 12 utakmica, Sveci Lorana Blana zauzimaju drugo mesto na tabeli u francuskom prvenstvu.

Kada se osvrnemo na ostale lige, u Italiji prednjači ROma sa svojih 63%, dok se u Engleskoj izdvaja Arsenal sa prosekom od identičnih 63 odsto.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke