Ove Mamićeve transfere 'češlja' policija!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 18.11.2015.
23:36
Izvor: Sportske.net

Prvi čovek zagrebačkog Dinama Zdravko Mamić noć će provesti u pritvoru a hrvatski mediji večeras su obelodanili transfere na kojima je patron "Modrih" protivpravno pribavio novčanu dobit u iznosu od 10 miliona evra.

BETA/BETAPHOTO/HINA/Damir SENCAR/DS
BETA/BETAPHOTO/HINA/Damir SENCAR/DS

Povezane vesti

Visoki funkcioner Fudbalskog saveza Hrvatske (HNS) i izvršni direktor Dinama Zdravko Mamić uhapšen je u sredu ujutru zbog sumnje da je u saradnji sa sinom Marijom i još trojicom saradnika pribavio protivpravnu dobit u vrednosti od 80 miliona kuna.

Zdravko Mamić je tokom večeri u prisustvu svojih pravnih zastupnika odgovarao na pitanja predstavnika USKOK-a (Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta) da bi nakon toga bio vraćen u pritvorsku jedinicu gde će provesti noć zajedno sa sinom Marijom Mamićem i Damirom Vrbanovićem.

Kada preostala dvojica uhapšenih budu ispitani istražni sudija zagrebačkog Županijskog suda predložiće pritvor za osumnjičene koji se terete da su u periodu od 2004. do 2014. godine preko ofšor kompanija protivpravno pribavili 80 miliona kuna ili nešto više od 10 miliona evra.

Hrvatski mediji večeras su obelodanili pet transfera dobro poznatih igrača prilikom kojih su Zdravko Mamić i drugi osumnjičeni navodno oštetili budžet Republike Hrvatske.

U pitanju su sledeći transferi:

1. Eduardo da Silva (Arsenal, 13.5 miliona evra)
2. Mario Mandžukić (Volfsburg, 7 miliona evra)
3. Dejan Lovren (Lion, 8 miliona evra)
4. Boško Balaban (Aston Vila, 7.8 miliona evra)
5. Georg Koh (Rapid Beč, bez obeštećenja)

Ostaje da se vidi da li će kao i prethodnog puta Zdravko Mamić izbeći podizanje optužnice ili su ovoga puta istražni i pravosudni organi Republike Hrvatske uspeli da uhvate prvog čoveka Dinama u prevari.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
AdrovicEsad
Thursday, 19.11.2015
09:45

Hrvatska koja je u krizi, Hrvatska koja je prezaduzena, a Dinamo kupuje i prodaje kao da nije dio Hrvatske, normalno da su mutne radnje u Dinamo.

avatar
bebel
Thursday, 19.11.2015
09:02

Prošli put su uhapsili Zdravka i brata mu, sada Zdravka i sina, sljedeći put hapse Zdravka i suprugu...