Ovako nešto se "Đavolima" nikada do sada nije desilo

Autor: Boban Filipović
nedelja 21.09.2014.
18:40
Izvor: Sportske.net

Prvi put, od kako se najjače fudbalsko takmičenje u Engleskoj igra pod nazivom Premijer liga, Mančester Junajted je izgubio meč, a da je tokom istog imao dva gola prednosti.

Beta/AP Photo/Rui Vieira
Beta/AP Photo/Rui Vieira

Povezane vesti

"Đavoli" su u dva navrata imali dva gola viška u Lesteru, vodili su 2:0 i 3:1, na kraju su ipak dolijali u "Jazbini" i izgubili 5:3.

U prethodnia 853 odigrana meča u Premijer ligi, najtrofejnijem klubu ovog takmičenja se  nikada do danas nije dogodilo da prokocka dva gola prednosti i ostane praznih šaka!

Zanimljivo, svih pet udaraca koje su "Lisice" uputile u okvir gola zvaršilo u mreži.

Lester je tako postao šesti engleski klub koji je uspeo pet i više puta da zatrese mrežu "Đavola" u PL. Ranije kroz istoriju to su činili Njukasl, Sautempton, Čelsi, Mančester Siti i Vest Bromvič Albion.

Menadžeru Mančester Junajteda Luju Van Galu je ovo pet put u trenerskoj karijeri da njegova ekipa prima pet golova na jednom meču.

Još jedna pikanterija vezana za meč na "King Power" stadionu tiče se Robina Van Persija. Holandski napadač je dao prvi gol na meču i tako postao stranac sa najviše postignutih pogodaka u gostima u istoriji Premijer lige, ukupno 65.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke