Ovako na zapadu prolaze varalice i falsifikatori!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 15.12.2015.
22:01
Izvor: Sportske.net

Holandska fudbalska asocijacija (KNVB) izrekla je Tventeu trogodišnju suspenziju iz svih evropskih takmičenja zbog krivotvorenja dokumenata neophodnih za dobijanje UEFA licence.

fctwente.nl
fctwente.nl

Povezane vesti

Fudbalski klub Tvente suspendovan je iz svih evropskih takmičenja u naredne tri sezone i kažnjen sa 45.250 evra zbog grubog kršenja pravilnika Holandske fudbalske asocijacije.

Holandski prvoligaš koji se nalazi u ozbiljnim finansijskim problemima krenuo je stranputicom posle odluke da investitorskoj kompaniji "Doyen Sports" proda prava na ugovore sedmorice igrača za svotu od 5 miliona evra.

Takav postupak protivan je zakonima koje propisuje Holandska fudbalska asocijacija (KNVB), a zvaničnici Tventea dodatno su sagrešili time što svoje "dilove" nisu naveli u dokumentaciji za UEFA licencu.

Na zvaničnom sajtu Holandske fudbalske asocijacije navodi se da je Tvente tako kršenjem propisa stigao do evropske licence usled čega bi UEFA mogla da "nagazi" fudbalski savez.

Pored suspenzije iz evropskih takmičenja Tvente se suočava sa izbacivanjem iz holandske lige zbog čega će morati da prihvati jedinu opciju koju trenutno ima na stolu.

Nezavisni istražitelji ući će u klub i sprovesti istragu kako bi utvrdili ko su pojedinci odgovorni za kršenje propisa. Samo u tom slučaju Tvente zadržati mogućnost da i naredne sezone dobije licencu za nastup u holandskoj Erediviziji ukoliko se izbori za opstanak.

Ovakva odluka mogla bi da služi za primer i FS Srbije koji je u prošlosti suviše često testirao UEFA gledanjem kroz prste klubovima koji nisu ispunjavali uslove za dobijanje licence.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Wednesday, 16.12.2015
10:05

Kod nas jednostavno je nemoguce da neko dozvoli da PErtizan ili Zvezda n ebudu prvi, pa kad je pslednji put neki tim drugi bio prvi a da niej bio blizanac? Obilic pod Arkanom, 1998 pa to je bilo skroz neregularno. ALi nece kod nas ce Zvezda sad biti prvak a PArtizan drugi, iako Zvezda zasluzuje trecu ligu zbog finansiskih problema a Partizna po trenutno prikazanom i upravi koaj ga je vela dotle(kao i Zvezdu izmedju ostalog) neko 4-5 mesto, u najboljem slucaju. Ali ne vredi, nece se dozvoliti napredak ostalih timova i nec se dozvoliti pometnja ovog dvovlasca.

avatar
slaninar
Wednesday, 16.12.2015
08:26

pa realno, oba blizanca su u dugovima, stim sto je bliznakinja posrnula vise ali njima je sve oprosteno jer su brendovi... Mislim se da ovo nikada nece primenuti kod nas.

avatar
Marko
Tuesday, 15.12.2015
23:42

To je isto i Zvezda uradila, samo oni su umesto kazne, nagradjeni od drzave

avatar
Vladimir Simovic
Wednesday, 16.12.2015
01:23

Mora da si nesto umislio..

avatar
Her Vien
Tuesday, 15.12.2015
23:18

Zapad uvek bio ispred svih, uvek će i biti.

avatar
pjer
Tuesday, 15.12.2015
23:09

boze na koga ste mislili kad ste objavljivali ovu vest