Otrkiveno - Ovako izgleda kada Real u ugovor stavi ''anti-Barsa klauzulu''!

Autor: Milovan Longinov
petak 19.02.2016.
12:20
Izvor: Sportske.net

Portal Football Leaks nastavio je sa razotkrivanjem zanimljivih stvari iz sveta fudbala, a sada je otkriveno kako izgleda kada Real Madrid proda igrača i stavi ''Anti-Barsa klauzulu''.

BETA/AP Photo/Francisco Seco
BETA/AP Photo/Francisco Seco

Povezane vesti

Od ranije je poznato da je Real Madrid prilikom prodaje Mesuta Ozila u Arsenal, u klauzulu ugovora stavio da Nemac ne može da pređe u Barselonu bez odobrenja ''kraljevskog'' kluba. Još rigoroznija je klauzula u transferu Anhela Di Marije u Mančester junajted kada je u pitanju eventualni prelazak u Barselonu.

U ugovoru između Reala i Junajteda, stoji nekoliko stavki u prodaji Di Marije u redove Barselone. Naime, da je Junajted odlučio da proda Di Mariju Barsi narednog leta, tačnije 2015. godine, morao bi da plati penale ''kraljevskom'' klubu u iznosu od 50 miliona evra!

Pored toga, stoji i da se to kojim slučajem dogodi 2016, Junajted mora da plati 40 miliona evra, dok bi 2017. godine taj penal iznosio 30 miliona evra.

Ipak, kako je Junajted posle samo godinu dana, odnosno leta 2015. godine prodao Di Mariju Pari sen Žermenu, ova klauzula nije više na snazi, ali je svakako zanimljivo videti kako izgleda jedan takav ugovor sa posebnim klauzulama između najvećih svetskih klubova.

Di Marija ugovor

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

20 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Jasminn
Saturday, 20.02.2016
01:06

Da nekim slucajem messi ili ronaldo dodju s pistoljen na utakmicu, u sred utakmice pred 50-60 hiljada gledalaca izvadi pistolj i ubije nekog i ti dodjes i napises pa nije trebao ga ubiti, dobio bi najmanje 10 minusa i imao bi najmanje 50 komentara kako si ti corav i da je taj potez ok...ali isto da jedan od ta dva igraca sutra u dobrotvorne svrhe donira 100 miliona i ti da dodjes i kazes svaka mu cast dobar lik isto bi dobio 10 minusa dobio bi najmanje 50 komentara kako je on papak i nema pojma...ima toga i kod drugih klubova al ta dva prednjace...hajmo ljudi nalo fer biti ako nesto ne valja pa i ako si navijac tog kluba proznaj brate reci nije to ok i tacka...neces nista manje voljeti taj klub...isto tako ako si navijac suparnockog kluba ako nesto taj klub dobro uradi priznaj brate il suti...preskoci taj post...nece zemlja propasti

avatar
CokiGGMU
Friday, 19.02.2016
22:28

Nije fer prema navijacima..

avatar
hadzimontagic
Friday, 19.02.2016
20:30

Trgovina sa zivi ljudi. Ovo je isto kao onaj slucaj Atletiko- Celzi, kad su zabranili Kurtoi da brani. Od dolaska Platinija u UEFA, doslo je do promena, ne moze jedan klub, da radi sa igracem sta hoce, ako klub i igrac, imaju problem koji se ne moze rijesiti, UEFA se odma mijesa i donosi odluku. Real zeli da upravlja sa Covekom i ako on ne igra u Realu. Halo Madrid ovo je 21vijek, ovo je vijek gdje je Barsa najveca fudbalska sila.

avatar
real madrid
Friday, 19.02.2016
19:31

Ja volim fudbal i navijam za Real. Ali meni nije nijedna ekipa antipaticna zato sto pratim sve ekipe i volim ih gledati,gledam fudbal svake lige cak nekada i drugoligase.Meni interesuje fudbal ili tako reci sport a ne neke prepucavanja prvo pocisti tvoj dvor pa onda idi kod komsije.

avatar
MaNcHesTeR_ed
Friday, 19.02.2016
13:30

Pre mi je bila antipaticna Barcelona a sad mi je antipatican i Real...

avatar
Berba9
Friday, 19.02.2016
13:52

citav fudbal je postao antipatican

avatar
S-I-M-K-E_
Friday, 19.02.2016
14:32

Antipaticna ti je Barselona sto igra najbolji fudbal svih vremena i sto dominiraju,jel?