Osveta šampiona u Bilbau

Autor: Boban Filipović
nedelja 23.08.2015.
20:26
Izvor: Sportske.net

Barsa otovrila sezonu minimlanom pobedom na vrućem gostovanju na 'San Mamesu'. Leo Mesi promašio penal, junak trijumfa Luis Suarez.

BETA/AP Photo/Emilio Morenatti
BETA/AP Photo/Emilio Morenatti

Povezane vesti

Atletik Bilbao je nedavno razboo Barselonu na 'Katedrali' u Superkupu Španije sa čak 4:0, ali je danas u prvom kolu Primere viđena sasvim druga priča.

Katalonci su krenuli u odbranu titule prvaka Španije minimalcem, stralac jedinog gola na utakmici bio je Luis Suarez.

Prvo veće uzbuđenje zbilo se pred golom gostiju polovinom prvog dela igre, u prilici se našao čovek koji je u dvomeču u Superkupu čak četiri puta tresao mrežu Barse, Aric Aduric, ali njegov pokušaj glavom ide tik pored gola.

Na isteku pola sata igre penal za goste, Leo Mesi je stavio loptu' na kreč', ali ga Gorka Iraizoz čita i skida njegov udarac sa penala.

Ovo je Mesiju šesti promašen šut sa 'bele tačke' u poslednjih 11 pokušaja i ukupno 14. promašen penal u kariejri. Opširinije o tome možete se informisati OVDE.

Nešto kasnije Iraizoz beleži još jednu odličnu intervenciju, kada se Luis Suarez našao u šansi da dovede Katalonce u vođstvo.

Međutim, ono što mu nije uspelo krajem prvog dela igre, 'El Pistoleru' jeste početkom drugog. Urugvajac je u meniru rasnog golgetera odlično reagovao na proigravanje Đordija Albe i zatresao mrežu Baska.

Vodeći gol uneo je sigurnost u igru šampiona, Serđi Roberto je nedugo potom mogao da duplira prednost, nije se najbolje snašao, a u samom finišu Leo Mesi nije krunisao golom jedan odličan solo prodor, njegov udarac je bio preslab za Gorku Irazizora.

Ipak, ostalo je 0:1, bodovi putuju na 'Nou Kamp'.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak