Oskar: ''Nisam otišao u Kinu samo zbog novca''

Autor: Beta Beta
utorak 31.01.2017.
16:29
Izvor: Beta

Fudbaler Šangaj SIPG-a Oskar rekao je da u taj kineski klub nije prešao samo zbog novca, već zato što je želeo veću minutažu i utakmice, kako bi se izborio za povratak i ustalio u reprezentaciji Brazila.

screenshot - Youtube.com
screenshot - Youtube.com

Povezane vesti

Oskar je ove sezone odigrao samo pet prvenstvenih utakmica za Čelsi, zbog čega je za transfer vredan 60 miliona funti prešao u Šangaj SIPG.

Iako 25-godišnji fudbaler priznaje da je nedeljna plata od 400.000 funti bila važan faktor, rekao je da je želeo da igra više utakmica kako bi se ustalio u državnom timu.

"Prošle godine sam imao ponudu iz Kine, ali nisam želeo da razgovaram o tome. Sada sam saslušao šta imaju da ponude, a taj projekat zvuči savršeno. U svakom novom razgovoru imali su atraktivniju ponudu. Finansije su mi bile važne, ali nije sve u novcu. Nisam sam, tu su supruga i deca i mora biti lepo u Šangaju. Nisam igrao mnogo u Čelsiju i kada sam čuo da su iz Šangaja zaintersovani, bio sam srećan", rekao je Oskar za magazin 4-4-2.

Oskar je karijeru počeo Sao Paolu, igrao je za Internasional, a 2012. godine prešao je u Čelsi. On je sa tm klubom osvojio tri trofeja, Ligu Evropa, Premijer ligu i Liga kup.

"Bilo mi je veoma teško da odem. Igrao sam tamo skoro pet godina i doživeo mnogo lepih trenutaka sa klubom. Poštujem ekipu i navijače. (Trener Antonio) Konte je dobar momak. Poštovao je moju odluku i razumeo da želim više da igram. Kada je došao u Čelsi rekao sam mu da su neki klubovi zainteresovani za mene. On je rekao da sam deo njegovih planova i odlučio sam da ostanem, ali stvari se menjaju", rekao je Oskar.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Tuesday, 31.01.2017
19:28

mozda je tamo zbog njihove kuhinje i dobre muzike

avatar
Tommy_Shelby
Tuesday, 31.01.2017
19:22

Zbog lepog vremena i lepih zena

avatar
S-I-M-K-E_
Tuesday, 31.01.2017
17:50

Koliko je ovo licemjerno ...U Kini se igra amaterski fudbal,ko god ode tamo potpuno je zaboravljen i vise niko ne zna sta ti fudbaleri rade tamo.I ovaj se javi i kaze da nije otisao samo zbog para...Nije mi jasno zbog cega nije iskren.

avatar
Carina
Tuesday, 31.01.2017
17:44

Apsolutno opravdano, sa svih strana. Mi smo se resili tega, debelo zaradili, a on je obezbedio i praunuke.

avatar
Adnan
Tuesday, 31.01.2017
17:43

Želio je da pređe u veći klub.

avatar
Anthlon
Tuesday, 31.01.2017
17:37

Otišao je izgleda zbog njihove hrane, da jede bube i ono ostalo što kinezi jedu? :D