"Orlovi" gazduju Lisabonom i Portugalijom!

Autor: Boban Filipović
nedelja 11.12.2016.
21:05
Izvor: Sportske.net

Trijumf Benfike u derbiju protiv gradskog rivala na 'La Lužu'. Odbijen je pokušaj Sportinga da joj se približi.

Beta/AP Photo/Paulo Duarte
Beta/AP Photo/Paulo Duarte

Povezane vesti

Derbi meč 13. kola portugalske Primerie između dva najveća lisabonska kluba je opravdao očekivanja, bila je to sjajna fudbalska predstava, a završena je pobedom Benfike rezultatom 2:1.

Domaćin je poveo polovinom prvog poluvremena, ali regularnost vodećeg gola kranje diskutabilna.

U začetku kontranapada iz kog je pao gol Pici je igrao rukom pred svojim golom, sudija Souza nije prekinuo igru zobog toga, a u nastavku akcije Argentinac Salvio je pogodio mrežu sa druge stative posle majstorskog centaršuta Rafe Silve spoljnim kopačke sa levog krila.


'Orlovi' su duplirali prednost samo što je počelo drugo poluvreme, Meksikanac Raul Himenez je glavom matirao Ruija Patrisija nakon centrašuta desnog beka Nelsona Semeda. Velike zasluge za ovaj gol pripadaju Salviju, koji je divno i pravovremeno proigrao Semeda koji je utrčavao odbrani gostiju iza leđa.


Dvadesetak minuta pre kraja utakmice Sporting se vratio u meč. Kostarikanac Džoel Kempbel je promešao odbranu Benfike po levom boku, "pogodio u trepavicu" Basa Dosta, a Holanđanin se poklonio i smanjio na 2:1.

 

Kuvalo je na 'La Lužu' do poslednjeg sudijskog zvižduka, ali promene rezultata više nije bilo zahvaljujući golmanu Benfike Edersonu.

Za kraj dodajemo da je reprzentativac Srbije Ljubomir Fejsa odigrao ceo meč za lidera portugalskog šampionata.

'Lavovi' su zbog ovog poraza pali na treće mesto na tabeli i sada zaostaju za gradskim rivalom pet bodova.

Benfica's coach Jorge Jesus reacts on the bench prior to a Portuguese League soccer match with Vitoria Guimaraes at D. Afonso Henriques stadium in Guimaraes



Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Bidza i Tridza
Sunday, 11.12.2016
22:27

Benfika bolja u prvom a Sporting u drugom poluvremenu. I Sporting je ostecen,igrac Benfike je kod prvog gola rukom povukao kontru i to iz svog sesnaesterca. Kasnije je lopta pogodila igraca Benfike u ruku blizu gola,mozda je i tu mogao penal da se svira. Sve u svemu,dobra utakmica.