''Orlovi'', da li ste svesni kakvu ste uslugu učinili Mažiću? Ostaje na EP!

Autor: Darko Mitrović
utorak 28.06.2016.
11:51
Izvor: Sportske.net, ALO.RS

Najbolji srpski arbitar dočekao odluku Pjeluiđija Koline u vezi sa daljim ostankom na Evropskom prvenstvu. Evo kada ćemo ga ponovo gledati na terenu.

Beta/AP Photo/Ariel Schalit
Beta/AP Photo/Ariel Schalit

Povezane vesti

Milorad Mažić je, po opštoj oceni, odradio odličan posao i u duelu Mađarske i Belgije, a jedna od retkih grešaka na ovom meču pripisuje se njegovom pomoćniku Dalčiboru Đurđeviću, koji je pogrešio kod jednog nedosuđenog ofsajda De Brujneu.

Međutim, aktuelni predsednik Sudijske komisije FSS Miroslav Radoman u izjavi za ''Alo'' uverava da to neće uticati na ukupnu ocenu Mažićevog deljenja pravde u dosadašnjim mečevima.

''Opšte je poznato u sudijskoj organizaciji da greške pomoćnih arbitara ne utiču na konačnu ocenu glavnog sudije. Mažić je odlično odradio svoj deo posla do sada, a Kolina će to sigurno prepoznati i delegirati ga za neku od narednih utakmica'', uveren je Radoman.

On takođe otkriva i šta je najveća prednost Milorada Mažića i njegovih saradnika u odnosu na ostale arbitre na EP.

''Njegova prednost je što Srbija ne igra na EP!

Svi arbitri su odabrani po istom sistemu i imaju isti pogled na suđenje. Uvideo sam nekoliko grešaka i kod sudija sa ozbiljnim stažom, kao sto su Karvaljo ili Kujpers. Holanđanin je morao da ponovi izvođenje kaznenog udarca na utakmici Španija-Hrvatska'', dodao je Radoman.

A tokom današnjeg prepodneva, stigla je i zvanična potvrda da Milorad Mažić i dalje ostaje na Evropskom prvenstvu.

On je, naime, određen za četvrtog sudiju četvrtfinalne utakmice između Portugala i Poljske, dok će Milovan Ristić na istoj utakmici biti rezervni arbitar.

Glavni sudija utakmice između Portugala i Poljske, koja je na programu 30. juna, biće Nemac Feliks Brih.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Milos90
Tuesday, 28.06.2016
22:08

Sudija koji ne valja samo za derbi

avatar
Crveno boja ljubavi
Tuesday, 28.06.2016
15:37

Generalno dobro sudi,ali ima neke stvari koje ne bi trebao... Na utakmici Madjarska-Belgija u 90' pri rezultatu 3:0,znaci gotova utakmica,daje zuti karton za napucavanje lopte,igracu koji do tog momenta nista lose nije napravio,dok je recimo odredjenim igracima i treci grub start prastao da ne bude zuti

avatar
VLADIMIR DRACULESCU
Tuesday, 28.06.2016
11:55

Ne uticu (mu) na ocenu, ali sigurno uticu na to da li ce njegov tim posle dobi(ja)ti jos prilika. Daj Boze da sto redje sudi u buducnosti na velikim takmicenjima, a definitivno da ga nema u zavrsnici, ako me razumete...

avatar
Dmxdux
Tuesday, 28.06.2016
13:45

Ja baš i ne razumijem. Malo sam pratio te utakmice, ali to što sam ispratio dobro je sudio, a evo i gospoda sa ovog portala kažu da je dobro sudio pa ne znam zašto mu ne poželjeti da sudi finale?

avatar
VLADIMIR DRACULESCU
Tuesday, 28.06.2016
14:12

Mala pomoc: uopste se ne radi o tome kako sude Mazic i njegov tim, odnosno, to na sta ja ciljam ima veze sa malim sukobom interesa:-D

avatar
Bookmaker
Tuesday, 28.06.2016
14:03

Ocigledno te ne razumeju,sudeci po minusima :)