Olivije Žiru - Arsen je bio u pravu, ove godine je bolji od Benzeme!

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 01.11.2015.
10:43
Izvor: Sportske.net

Olivije Žiru igra u fantastičnoj formi, pokazuje da Arsen Venger nije pogrešio kada je odlučio da u tim ne dovede niti jednog napadača.

BetaAdam Davy/PA via AP
BetaAdam Davy/PA via AP

Povezane vesti

Iako je bio dosta osporavan bez razloga tokom svoje karijere u Arsenalu, Olivije Žiru pokazuje kritičarima da vredi i da je trenutno najbolji napadač koga ima Arsen Venger.

Francuz je ove sezone u velikom usponu forme, vidi se da je sposoban da postigne 20+ golova u sezoni što je falilo Arsenalu prethodnih 10-ak godina. Prethodne tri sezone nije u tome uspevao, ali najviše zahvaljujući povredama kojih je itekako bilo.

Verujem da i dalje ima onih koji ne veruju da može do 20 golova, ali statistika će vam govoriti drugačije.

Izračunali smo, u svojoj prvoj sezoni u Arsenalu je postizao gol na svakih 211 minuta, drugoj na svakih 192, trećoj na 133, a u ovoj sezoni postiže gol za ekipu Arsena Vengera na svakih 88 minuta!

Pored toga, niti jedan Francuz nije postigao više golova ove godine od Olivijea Žirua. Naravno, uključujući Karima Benzemu koji igra nešto lakše takmičenje od Premijer lige.

Znate i zašto smo pomenuli upravo Benzemu.


Nema sumnje da je u najboljim godinama za napadača njegovog profila, ono što je jedino bitno jeste da ga povrede zaobiđu jer po našem mišljenju, od njega možda i najviše zavisi hoće li Arsenal osvojiti titulu.

Arsenal se trenutno nalazi na deobi prvog mesta na tabeli Premijer lige sa Mančester sitijem, stvari se lagano kristališu kada je borba za titulu u pitanju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

47 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BancheS_Arsenal
Tuesday, 03.11.2015
14:20
avatar
C.Ronaldo The King!
Monday, 02.11.2015
22:37

Daleko je on od Benzeme.

avatar
Realan tip
Sunday, 01.11.2015
22:31

Povezao par tekmi, u nekima ga i lopta pogadjala i odma je najbolji na svijetu.Tipicno za navijace Arsenala.Ovaj staklenko ce se povrijediti, to je pitanje vremena samo, a i vise je dzoker igrac, jer kada igra cijelu tekmu to je BOze sacuvaj, tuzno gledati.I ne, Arsenal nema dve ekipe da se bore na dva fronta, plus ako povrede udare opet, a vec je krenulo sa Volkotom i Cembrlenom, opet 4.Jedino u januaru ako ne dovedu dva tri top igraca, a znajuci Vengera nece.Tako da dzaba ste krecili i ove sezone i dzaba svi ovi redovi navijaca Arsenala sto pisu.Nikada necete uzeti titulu sa Vengerom vise i ovom transfer politikom.

avatar
Aleksandar St.
Monday, 02.11.2015
02:25

arsenal ce ove sezone biti u top 2...izmedju arsenala i sitija ce se voditi borba za titulu....daleko od toga da je najbolji na svetu i to niko ne kaze....on je jako dobar igrac i to je cinjenica,ali nije svetska klasa....takodje daleko od toga da je staklenko,imao je vrlo malo povreda u arsenalu od kako je dosao ,sto je za arsenal prava retkost.....a da te pitam nesto gde bi ti top igraci igrali,kad arsenal ima vec iskristalisanu ekipu....a ti top igraci ne bi dosli da sede na klupi i da budu zamene....

avatar
Realan tip
Monday, 02.11.2015
18:34

Hahahaha, hoce, hoce, sa ovom ekipom ti mislis da ce se Arsenal boriti za titulu?Liga jeste pala, ali nije toliko.

avatar
Denis Split
Monday, 02.11.2015
03:13

Daj mi ta potrebna 3 top igrača reci? Coq je nevjerojatan, samo se može njegova zamjena tražit, bekovi super, stoperski tandem Gabriel-Koss odličan, vrhunski se slažu, jedino napadač je potreban.

avatar
*** T O P G U N **
Sunday, 01.11.2015
19:46

IN GIRU I TRUST :))))))

avatar
CR7
Sunday, 01.11.2015
18:45

Arsenalova i Realova stil igre je mnogo drugacija.Arsenal igra napadacki i igra se svodi na centrafora,tj Ziru da daje golove,jos da su tu Sancez Ozil i Volkot,daju mu slobodnu igru,a dok u Realu glavni igraci su Bejl i Ronaldo pa se Benzema tu ne pita i jos da igraju defazivni fudbal zbog Beniteza.Znaci u Arsenalu se vise pruza prilike za napadaca.Ziru jeste dobar napadac ali koliko mu su mu pruzene sanse da postigne golove,da je tu Suarez,Ibra i ti napadaci,imali bi preko 25 golova.

avatar
Jera62
Sunday, 01.11.2015
17:47

Super igra ove godine :) Ali realno ,Benzemu nisu mogli da dovedu i da su hteli :)

avatar
Dragojevic Andrija
Sunday, 01.11.2015
16:04

ne pricam ja dzabe da je on KLASA od igraca samo ga treba pustit da igra :) svakome se desi da neki period nije efikasan tako i kod njega je bilo i velikih promasaja ali je top spic :)

avatar
Beštija1
Sunday, 01.11.2015
15:03

A i jednom i drugom treba najmanje 10 sansi da daju gol, a pri tom sami nisu sposobni da stvore sebi sansu za gol, igraci tipa Luka Toni

avatar
Igors Stepanovs
Sunday, 01.11.2015
15:00

Kakav je bio kad je dosao,sad je i dobar.Trenutno nam je on opcija u napadu kad se povredio Volkot.I mislim da moze mnogo ove sezone Ziru...

avatar
gunner11
Sunday, 01.11.2015
13:07

Dobar je on napdac ,umeo je mnogo puta da me iznervira ,ali zato kada je formi on je fenomenalan .Svidja mi se kod njega to sto se trudi i bori za klub i to stalno pokazuje .Svaka mu cast samo neka tako nastavi .Citam neke komentare i kazu da nam treba jos jedan spic ,ja tvrdim da nam u ovom trenutku ne treba nista .Ozil igra odlicno ,Alexis igra odlicno ,Kazorla I Kembel koji je konacno dobio sansu i pokazao je kakav je igac .Jako je bitno da odigramo ovako dobro do kraja ove godine i da drzimo korak sa Cityem ,jer do decembra ce se vratiti Ox ,Volkot i Remzi a negde u decembru se vracaju Vliser ,Velbek i Rozicki i tada cemo konacno imati ceo tim na raspolaganju ,jedino ako se dotle neko ne povredi ,sto nadam se nece desiti.Samo tako nastavi Ziru

avatar
TirijaBlokiratiNeces
Monday, 02.11.2015
10:35

Ovo mu je make it or brake it sezona, sad neka napravi promenu spram ostalih sezona i nek nema rupe u efikasnosti i neka ne ponovi ono panjevanje tipa ne vidim šumu od Žirua sa početka sezone i možda stvarno osvojimo titulu. Mislim da nam je jedina realna prepreka dobro staro povređivanje igrača.

avatar
gunner11
Monday, 02.11.2015
14:00

Kao sto sam napisao ,Ziru je imao par situacija gde me je iznervirao ,ali je dobar igrac i mislim da mozemo do titule .Kao sto ti kazes samo povrede mogu da nas sprece .Sad u Novembru imamo lak raspored ,jedino Totenhem u nedelju ,a posle toga idu laksi protivnici .Do kraja godine ce se vratiti svi povredjeni igraci ,i nadam se da posle toga nece biti vise povreda tak oda cemo imati ceo tim na raspolaganju .

avatar
Enciklopedija
Sunday, 01.11.2015
12:28

Ako po statistici pricamo ko je bolji bolji igrac i ko igra laksu ligu,onda su Bejl,Suarez i Nejmar iza Benzeme...Liga sampiona je najvece i najteze klubsko takmicenje u kome Benzema ima datih 43 gola.Toliko nemaju ni Bejl ni Suarez a tu su po godinama,Nejmar je mladji na njemu je vreme.Vise golova u ligi sampiona ima od legendi poput Del Pjera,Gerd Milera itd...A 4,5,6,7 golova mu fali da prestigne druge legende poput Euzebija,Inzagija,Sevcenka,Drogbu,Alfreda di Stefanija...Anri je 5 strelac svih vremena ima 50..Cetvrti Rud sa 56,treci Raul sa 71...Prva dva strelca svih vremena znamo ko su :)Benzema ima 27 god i igrace sigurno jos 4-5 sezona na vrhunskom nivou i tada ce uveliko prestici legende koje ispred njega..Prva dva svih vremena ce tesko Kristijana i Mesija :) Tako da Ziru nikada ne moze biti bolji od Benzeme niti ce...

avatar
Toti 10
Sunday, 01.11.2015
12:42

Kako mozes da racunas Bejla i Suareza koji su tek od pre par godina poceli da igraju LS konstantno. Bejl poceo da igra mislim poslednju sezonu u Totenhemu kad je razbio Inter, a Suarez igrao nesto malo u Ajaxu i onda presao u Liverpul gde uopste nije igrao LS. Benzema se nadavao golova u Lionu i sad u Realu.

avatar
ACM<3
Sunday, 01.11.2015
13:46

U ovoj tvojoj prici je to apsolutno bitno,nikako nebitno...Uporedjujes statistiku na statisticki netacan nacin,to jedino moze da se izmjeri da se uzme koeficient odigranih meceva,jacine tima u koji nastupa,bitnost u ekipi,lakoca i tezina grupa,itd itd i onda neki index da se izvadi...Ali na kraju jedino sto je bitno je to da kad ja upalim utakmicu znam od koga cu da vidim vise,Suareza ili Benzeme..Pa mozes ti se pozivat na statistiku do sjutra,svi znamo sta je prava istina...

avatar
Enciklopedija
Sunday, 01.11.2015
13:11

Niste me razumeli...U ovoj vesti stoji statisticki Ziru bolji od Benzeme..Zato sam i ja opisao Benzemu u statistci...Drugo Suarez ima 28 god nbt je koliko igrao u ligi s i gde je igrao...Bejl ima 26...Benzema 27...

avatar
$$$ BRACELA $$$
Sunday, 01.11.2015
13:06
avatar
dushanseelny
Sunday, 01.11.2015
12:24

Najpodcenjeniji igrac ikad.. Covek kida od drugog kola (prvo su se raspali) dao gol polumakazicama, a njihovi glupavi navijaci k'o papagaji ponavljaju da im treba nov napadac.. Msm ako je takav ocaj, dajte ga nama, titula obezbedjena :)

avatar
nesvrstani1872
Sunday, 01.11.2015
12:16

Da je los napadac ne bi igrao u Arsenalu prvog napadaca... Ako neko kaze da je Ziru drvo,pa sta je onda Ikardi ili Mandzukic ili ove sezone Dzeko? Da neko ne svati pogresno sve njih krasi neki stil igre,Mandza sto je borben,Dzeko odlican u skok igri,Ikardi daje gol kad se najmanje nadas,al Ziru je timski igrac i najbolje ga moze opisati neki ljubitelj Arsenala sto prati svaki njihov mec. On jednistavno vuce 2 igraca na sebe pa tako stvara pristor Sancezu ili nekom drugom,a o duel igri ne treba da se prica 2 igraca nosi na ledjima... pozdrav

avatar
ZGtopnik
Monday, 02.11.2015
09:28
avatar
ManUtdSrbija
Sunday, 01.11.2015
12:12

Benzema nije postigao vise golova od Ziru-a zato sto je povredjen. Nije Ziru los napadac, ali njemu treba bar 4,5 prilika da postigne pogodak, Arsenalu treba produktivniji napadac ako zele da osvoje titulu. Benzema ili Kavani, jedan od njih bi doneo Arsenalu ono sto fali od odlaska Anrija i RVP-a, plus zadnji vezni, ne moze Kokelan da izgura celu sezonu na ovom nivou.

avatar
Wengerizam
Sunday, 01.11.2015
12:48

Kokelan je neunistiv!

avatar
gunner11
Monday, 02.11.2015
14:02

Kokelan je super ,ali treba jos jedan zadnji vezni u slucaju ako se neda jboze povredi ,nemozes se osloniti na Artetu i Flaminija

avatar
ManUtdSrbija
Monday, 02.11.2015
10:28

Zver na terenu! Samo se plasim da ga ne stigne umor, zbog toga sam rekao da vam je potreban jos jedan zadnji vezni.

avatar
Denis Split
Sunday, 01.11.2015
21:52

Coq nije odigra lošu utakmicu od 11 mjeseci, ako može toliko igrat dobro može i nastavit.

avatar
Непобедиви
Sunday, 01.11.2015
12:12

Lepo igra ove sezone. Prepao sam se kada sam video da se drzi za koleno juce, srecom sve je okej. Ali te njegove dobre igre su i rezultat toga sto iza ima fantasticnog Ozila i Alexisa. Jako je bitna njihova igra za njegovu igru.

avatar
ACM<3
Sunday, 01.11.2015
13:48

I obrnuto vjeruj mi

avatar
John Cena
Sunday, 01.11.2015
12:07

Red bi bio da uzmu titulu, navijam za njih