Olimpik Marselj ima novog trenera!

Autor: Boban Filipović
četvrtak 20.10.2016.
14:23
Izvor: Sportske.net

Kormilo jedinog francuskog kluba koji je osvojio titulu šampiona Evrope preuzeo je Rudi Garsija.

Beta/AP Photo/Claude Paris
Beta/AP Photo/Claude Paris

Povezane vesti

Rudi Garsija se vraća u domovinu.

Bivši trener Sent Etiena, Dižona, Le Mana, Lila i Rome imenovan je za trenera Olimpika iz Marselja.

52-godišnji stručnjak će vatreno krštenje na klupi posrnulog goganta sa 'Velodroma' imati na debriju protiv aktuelnog šampiona Francuske Pari Sen-Žermena u nedelju na 'Parku Prinčeva', preneli su brojni francuski mediji.

On će biti treći trener Olimpika ove sezone, posle Mičela i Franka Pasija. Podsetimo, Rudi Garsija je bez angažmana od januara ove godine, kada je dobio otkaz u Romi.

Garsija, koji je tri puta biran za najboljeg francuskog trenera (2011, 2013, 2014) i koji je vodeći Lil osvojio titulu šampiona Francukse u sezoni 2010/11, će poptisati ugovor na dve i po godine sa Olimpikom iz Marselja.

Italy Soccer Serie A

Šampion Evrope iz 1993. godine se nakon devet odigranih kola u Ligi 1 nalazi na 12. mestu sa 12 osvojenih bodova, a zadatakk Rudija Garsije biće da velikana iz majveće mediteranske luke vrati u vrh francukog fudbala.

Inače, Fudbalski klub Olimpik iz Marseja je ranije ove nedelje i zvanično prodat američkom biznismenu Frenku Mekortu. Mekortovo preuzimanje kluba i dolazak Žak-Anrija Eroa za novog predsednika označio je početak nove faze i kraj vladavine porodice Luis-Drajfus, koja je vodila klub poslednjih 20 godina, a imenovanje Garsije za trenera prva je odluka novih vlasnika.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke