Okupljaju se crnogorski ''Sokolovi'', može li Tumba da ih preporodi?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 21.03.2016.
13:11
Izvor: Sportske.net

Novi selektor Crne Gore Ljubiša Tumbaković juče je odradio prvi trening sa reprezentativcima Crne Gore u sklopu priprema za prijateljski meč protiv selekcije Grčke.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Crnogorski ''Sokolovi'' se još uvek okupljaju, nije izvesno ni na koje će igrače bivši trener i direktor Partizana moći da računa, ali bez obzira na ishod duela sa Grcima, on tvrdi da ima svoju filozofiju, od koje neće da odstupa u narednom periodu.

''Imam veliku energiju, koju bi trebalo da presenem na igrače. Vjerujem da će tako i biti, a to zavisi od našeg zajedničkog rada, pristupa, razgovora... Optimista sam, očekujem da će se naš međusobni odnos razvijati iz dana u dan'', izjavio je Tumbaković, a prenose ''Vijesti''.

Popularni Tumba prvi put u karijeri radi kao selektor, jasna je razlika u odnosu na rad u klubovima, ali on ne želi da unapred traži bilo kakav alibi.

''U situaciji kada imamo pet do osam dana zajedničkog rada, i kada nemamo vremena da napravimo sve korekcije, naša greška se svodi na minimum. Voleo bih da nemamo grešaka, ni kada je u pitanju selekcija igrača, ni po pitanju ideje kako tim treba da igra, odnosno kako da pojedinačni učinak bude najveći shodno kvalitetima igrača'', izjavio je Tumbaković.

Predvodnici reprezentacije Crne Gore u narednom periodu biće bivši fudbaleri Partizana, Stefan Savić i Stevan Jovetić. Prvi je povređen i najverovatnije ga neće biti u timu ni protiv Grčke, a ni protiv Belorusije, koja je naredni rival ''Sokolovima'', dok bi Jovetić trebalo da nastupi protiv Belorusa.

Kako prenose ''Vijesti'', prvi trening su pod Tumbakovićevim vođstvom odradili trojica golmana - Poleksić, Petković i Mijatović, zatim Bećiraj, Marušić, Tomašević, Rodić, Simić, Nikolić i Grbić, kao i naknadno pozvani igrači iz crnogorske lige - Radunović, Šćekić i Šofranac.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Monday, 21.03.2016
14:39

Tumba nije dobio šansu na klupi Srbije, a dobijali su je i dobijaju je Kurta i Murta #politika; #apsurdistan